Zeničani oslabljeni u Banja Luci

Trojica igrača Čelika propuštaju Borac

Zeničani oslabljeni u Banja Luci

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru 1.kola Premijer lige gostovati u Banja Luci kod ekipe Borca. Zeničani u novu sezonu ulaze s potpuno novom ekipom koja je sastavljena od mladih igrača, te domaćih koji su nastupali po drugim klubovima u nižim rangovima.

Ekipa s Bilinog Polja sigurno će se i naredne sezone boriti za opstanak u Premijer ligi, a hoće li uspjeti da izbore cilj, vidjet ćemo na kraju sezone.

Pred stručnim štabom je težak zadatak da s limitiranom i mladom ekipom pokuša napraviti čudo, ipak poznajući trenerske kvalitete Kemala Hafizovića, koji je, po ko zna koji put, sjeo na užarenu klupu Čelika, nije isključeno da crno-crveni pomrse račune mnogim ekipama.

Već u prvoj utakmici sezone Čelik će biti lišen usluga trojice igrača, prvi golman Matej Marković koji je oduševio odbranama na turniru u Vitezu nije registrovan za prvo kolo, kao ni sjajni German Kuoadio, o kojem je šef struke proteklih dana govorio da je najveće pojačanje kluba. Treći igrač koji neće moći nastupiti protiv Borca je veznjak Bernard Imamović, kojem certifikat nije stigao iz Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Čelik već u prvom kolu protiv veoma jakog i dobro pojačanog Borca biti lišen usluga trojice igrača, koji su trebali početi utakmicu od prve minute. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi