Zeničani prvi puta ove sezone u najjačem sastavu

Čelik dočekuje Široki Brijeg

Zeničani prvi puta ove sezone u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika iz kola u kolo igraju sve bolje, a podatak da su u posljednjih pet utakmica zabilježili četiri pobjede i jedan remi protiv Sarajeva na Koševu dovoljno govori da su crno-crveni u velikoj formi.

Nakon što su obezbijedili opstanak, te dospjeli u sredinu tabele klub s Bilinog polja do kraja prvenstva može odigrati nešto opuštenije, te možda pružiti šansu za igru i igračima koji ove polusezone nisu imali veliku minutažu.

Ipak teško je vjerovati da će Boris Pavić u narednom kolu protiv Širokog Brijega nešto taktizirali i mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Radosna vijest za stručni štab jeste što se u ekipu nakon određene suspenzije zbog žutih kartona vračaju Nikola Simić i Alen Dedić, tako da će Zeničani protiv gostiju s Pecare nastupiti u najjačem sastavu.

Kada je u pitanju statistika u utakmicama između ova dva kluba, Široki Brijeg ima 15 pobjeda, dok je Čelik slavio osam puta, sedam utakmica završeno je bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednje tri utakmice ova dva tima riješio je u svoju korist klub s Pecare, u prvom dijelu prvenstva Široki je deklasirao Čelik rezultatom 7:2, dok je u prošloj sezoni ekipa iz Hercegovine također bila uspješnija u oba navrata, bilo po 2:0 u Zenici i na Pecari za Široki Brijeg. Vrijedi spomenuti da je Čelik prošle sezone u polufinalu Kupa u dvije utakmice izbacio Široki bilo je 2:0 na Bilinom polju za Čelik, dok je Široki na Pecari slavio pirovu pobjedu 1:0, te su Zeničani otišli u finale Kupa, gdje su dva susreta poraženi od Sarajeva.

Tradicija je na strani Širokog Brijega, ali Čelik igra sjajno u posljednje vrijeme, dok gosti i nisu u nekoj najboljoj formi, tako da se očekuje jedna dobra utakmica od prve do zadnje minute, sa dosta golova, šansi i lijepih poteza na najljepšem travnjaku u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti