Zeničani se i zvanično riješili trojice igrača

Bučan, Radovanović i Oglečevac napustili Čelik

Zeničani se i zvanično riješili trojice igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak 15. januara trebali bi krenuti s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Iako se još ne zna ko će voditi klub, trener Elvedin Beganović će izvršiti prozivku igrača, te krenuti s pripremama.

Ono što je sigurno da u petak na Bilinom polju na prozivci neće biti trojica igrača, koja su jučer i zvanično napustila Čelik. Riječ je o Seadu Bučanu, Igoru Radovanoviću i Nedimu Oglečevcu. Ova trojka nije uspjela da se nametne i izbori minutažu u prvoj polusezoni, pa je bio logičan slijed događaja sporazumni raskid ugovora i napuštanje Bilinog polja.

Još jedan igrač bi trebao napustiti crno-crvene, riječ je o Ahmetu Džafiću, koji za godinu dana u klubu nije uspio upisati nijedan nastup. Njegov će se status riješiti do prozivke i vjerovatno će sporazumno biti raskinut ugovor, koji je važio do ljeta ove godine.

Od ostalih igrača, Željezničar i neki klubovi iz inostranstva bili su zainteresovani za mladog bh. reprezentativca Dženana Burekovića, ali on ima ugovor do ljeta 2017. godine, te Bilino polje može napustiti uz obeštećenja, koje nije manje od 100.000 eura. Drugi igrač, koji je na meti klubova je Benjamin Čolić, desni bočni koji je imao odličnu polusezonu na Bilinom polju. Kako stvari trenutno stoje, obojica igrača će ostati u Čeliku, te će se u petak pojaviti na prozivci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od pojačanja zasad nema ništa, Čelik je poznat kao klub, koji dosta "fula" kada su u pitanju igračke prinove, to je vjerovatno i razlog zbog toga što svi iole bolji igrači, koji su na cijeni, pronađu klubove na početku prelaznog roka, a Zeničani o pojačanjima tek razmišljaju na polovici priprema, kada na tržištu ostanu uglavnom igrači, koje niko neće i koji nisu imali uspješne polusezone i sezone iza sebe.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi