Zeničanin u MLS-u: Didić potpisao za Sporting Kansas City

Potpisao ugovor sa članom MLS-a

Zeničanin u MLS-u: Didić potpisao za Sporting Kansas City

S. Mlaćo

Još jedan bh. nogometaš nastupat će u MLS-u.

Radi se o 22-godišnjem defanzivcu Ameru Didiću, rođenom Zeničaninu koji je postao novi član Sporting Kansas Citya.

Didić u Sporting dolazi iz filijale Swope Park Rangers, a prije njega to su isto učinili Tyler Pasher i Adrian Zendejas koji su stigli u decembru.

"Veoma sam uzbuđen. To je nešto zbog čega sam se trudio prošlu godinu i pol, ali neću se ovdje zaustaviti. Želim da ono što sam načuo u Swope Park Rangers bude od pomoći Sportingu, te da ostanem uspješan. Osjećam se spremno i radim ono što je potrebno učiniti za tim", kazao je Didić na predstavljanju.

"Potpisivanje ugovovora sa Amerom je nešto što smo planirali od početka ove godine. On je vrlo dobar defanzivac s loptom u nogama i nevjerovatno je agilan za svoju visinu", jasan je bio menadžer Sporting Kansas Citya Peter Vermes.

Didić je upisao i debi za U-23 reprezentaciju Kanade u duelima protiv Uzbekistana i Katara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi