Zenički CALP upisao prvu pobjedu ove sezone

Prva futsal liga FBiH, 5.kolo

Zenički CALP upisao prvu pobjedu ove sezone

D. Kurbegović

  Jučer su igrane utakmice 5.kola Prve futsal lige FBiH, a ekipa MNK CALP iz Zenice na svome je terenu dočekala ekipu MNK DIABiH. Prije ovog kola klub iz Zenice je imao skor od tri poraza u tri odigrane utakmice, dok su gosti imali dva remija i jedan poraz u tri odigrana susreta.

Zeničani ove sezone imaju ambicije da uđu u Premijer ligu u futsalu, ali nisu najbolje krenuli u prvenstvo, iako su angažovali nekoliko pojačanja. Ipak sinoć su pokazali svoj kvalitet, kojeg neosporno i posjeduju, tako da su upisali i prvu pobjedu u ovom takmičenju, a rezultat na kraju 13:6 za CaLP dovoljno govori o odnosu snaga u ovoj utakmici.

U narednom kolu CALP će dočekati ekipu Kreševa, što će biti prilika da upišu i drugu pobjedu, te se uključe u borbu za sami vrh tabele. Ekipa DIABIH u narednom kolu je slobodna.

Podsjetimo da je MNK CALP osnovan prije nešto više od godinu dana. To je uradila grupica entuzijasta i ljubitelja malog nogometa, koji žele vratiti stari sjaj u ovom sportu, kao što su Zenicu nekada s velikim uspjehom predstavljali "Drugari", koji su osvajali brojne trofeje, ali se klub prije nekoliko godina i ugasio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti