Ženska "U19" reprezentacija BiH poražena od Portugala

Poraz naše selekcije

Ženska "U19" reprezentacija BiH poražena od Portugala

E. Čaušević

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od Portugala sa 0:3 u susretu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017.

U prvom poluvremenu inicijativu i veći posjed lopte imale su Portugalke, dok su izabranice Nikole Nikića iz prekida nekoliko puta pokušale da ugroze gol protivnika.

Monteiro je dovela Portugal u vodstvo u 13' kada je natrčala na jednu odbijenu loptu  i poslala je iza leđa Jelene Gvozderac.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena nakon duela Albine Butković i Rite Chegancas u kaznenom prostoru bh tima, sutkinja je pokazla na bijelu tačku. Chegancas je izvela jedanaesterac i udvostučila prednost selekcije Portugala.

Do odlaska igračica na odmor i Lamija Rovčanin je imala priliku, ali se nije najbolje snašla u šesnaestercu protivnika i Portugalke su uspjele da otklone opasnost.

Na 3:0 povisila je Amado u 64'. Nakon kontra napada Chegancas je sa svoje polovice terena poslala loptu ka šesnaestercu bh tima, gdje je Amado bila brža od naših odbrambenih igračica, zaobišla je i golmanicu Jelenu Gvozderaci postigla pogodak.

Amado se u 88' našla u sličnoj situaciji kao kod trećeg gola, ali ovaj put nije bila precizna i rezultat se nije mijenjao.

Nakon utakmice selektor Nikola Nikić je rekao: „Moramo priznati da su Portugalke bile bolje. Ušle su u meč čvrsto, možda su bile i malo preoštre u pojedinim trenutcima utakmice. Mi smo imali problem sa veznom linijom. Na kraju moramo čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi.“

U drugom susretu grupe u Bijeljini Švedska je pobijedila Gruziju sa 4:0 golovima Westin u  17', Stromblad u 29', Olofsson u 62' i Ollerstam u 86'.

Drugo kolo na programu je 20. oktobra u 14.00 sati kada će se sastati Švedska-BiH (Etno selo Stanišići) i Portugal-Gruzija (Gradski stadion Bijeljina).

Bosna i Hercegovina-Portugal 0:3 (0:2)

Stadion: Etno selo Stanišići.

Sudija: Lois Otte (Belgija). Sudije asistenti: Berengere Pierart (Belgija), Abigail Marriott (Engleska). 4. sudija: Sarah Garratt (Engleska).

Golovi: 0:1 Monteiro (13'), 0:2 Chegancas (40'-penal), 0:3 Amado (64').

Žuti kartoni: Kuljanin, Medić, Škahić, Crnobrnja (BiH).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

BiH: Jelena Gvozderac, Ana Bojanić, Marija Radoš, Albina Butković, Andrea Crnobrnja, Anja Limanović (46. Aldina Škahić), Mia Kuljanin (75. Anđela Kodžo), Branka Bagarić, Lamija Rovčanin, Mejrema Medić (71. Nermina Kantić), Ajla Pašalić. Selektor: Nikola Nikić.

Portugal: Ines Pereira, Bruna Costa, Barbara Marques (78. Ines Salvador), Diana Gomes, Catarina Amado, Leandra Pereira (85. Maria ines), Rita Chegancas, Neuza Besugo (68. Nicole Nunes), Josephine Monteiro, Tania Rodrigues, Sofia Borges. Selektor: Susana Cova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije