Ženski fudbal u BiH ima budućnost

Ženski fudbal u BiH ima budućnost

Piše: M. Šljivak
Nakon Banja Luke koja je bila domaćin prvog dijela ovogodišnjeg, šestog po redu Festivala ženskog fudbala, u Mostaru je danas započeo drugi dio festivala na kojemu su se okupile djevojčice članice devet klubova, uzrasta do 13 godina.

Festival se odvija na pomoćnom terenu stadiona u Vrapčićima, pod okom koordinatorice za ženski fudbal pri NFS BiH Nermine Hadžibajrić, selektora ženske kadetske reprezentacije Ilije Lucića i trenera u stručnim štabovima ženske reprezentacije Zije Tojage i Sabine Pehić. Festival je organitovan u saradnji s FIFA-om i UEFA-om.

“Ovo je šesto izdanje koje za cilj ima omasovljenje ženskog fudbala u našoj zemlji. u prošlosti su učesnice festivala bile seniorke, kasnije juniorke, kadetkinje i pionirke, a danas najmlađe igračice pretpionirskog uzrasta. Već sutra smo u Zenici”, kazala je Hadžibajrić.

Upitana da li ženski fudbal u našoj zemlji ima budućnost, Hadžibajrić je odgovorila: 

“Svakako da ima. Osim festivala koji traje šest godina, možemo se pohvaliti ujedinjenjem lige, formiranjem omladinskih liga, kao i sve većim brojem klubova. Ženski fudbal u BiH napreduje iz godine u godinu”, dodala je.