Zilić: Uigrani smo i možemo napraviti još dosta toga

Kadetski reprezentativac BiH

Zilić: Uigrani smo i možemo napraviti još dosta toga

S. Mlaćo

Fudbaler Željezničara Enio Zilić se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa kadetskom reprezentacijom sprema za Evropsko prvenstvo.

"Napravili smo veliku stvar, kako za našu ličnu afirmaciju, tako i za državu i Savez. Maksimalno ozbiljno smo pristupili ovim pripremama jer želimo da u Hrvatskoj pokažemo da smo zasluženo na velikom takmičenju“, kaže naš „U-17“ reprezentativac.

Zilić smatra da bh tim može i na Euru nastaviti sa dobrim rezultatima:

"Iako smo samim plasmanom na EP ostvarili zacrtani cilj, mi se ne mislimo na tome zaustaviti. Protivnici u grupi jesu teški, ali sigurno i oni o nama razmišljaju na isti način. Kompaktna smo ekipa, uigrana i možemo napraviti još mnogo dobrih stvari.“

Mladi fudbaler otkriva i kako se sprema za mečeve: "Uvijek se pred početak utakmica opuštam uz muziku.“

Defanzivac favorizuje jedan evropski klub: "Omiljeni tim mi je Bayern i želja mi je da jednog dana nastupim tamo. Ipak, iako ne igra za minhenski klub, moj fudbalski uzor je Sergio Ramos.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi