Ziljkić: Oduševljan sam Tuzlom i Tuzlacima

Za kratko vrijeme "kupio" navijače

Ziljkić: Oduševljan sam Tuzlom i Tuzlacima

A. Beganović

U derbiju 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode su na Tušnju u svim elemntima nadigrali Sarajevo, te su na kraju zasluženo slavili sa ubjedljivih 3:0.

Iako su uoči susreta bili pod velikim pritiskom, izabranici Vlade Jagodića uspjeli su "pobijediti" sve probleme i nadigrati Sarajevo koje je tako pretrpjelo poraz u prvenstvu nakon osam uzastopnih pobjeda.

Strijelci za Slobodu bili su Asim Zec, Ismar Tandir i Almedin Ziljkić, a ovaj posljednji je maestralnim potezima "kupio" zahtjevnu publiku na Tušnju.

"Umoran sam, stvarno sam umoran. Utakmica je bila puna tempa i nekako previše napeta. Znali smo da trebamo dati svoj makimum kako bismo pobijedili Sarajevo koje je u Tuzlu stiglo sa osam uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Nadao sam se trijumfu, lagao bih kada bih rekao da nisam, no ispalo je ubjedljivo. I Bog nas je nagradio za naš trud", za SportSport.ba je istakao Zilkić.

U Slobodu je Ziljkić stigao u januarskom prelaznom roku i u dresu tuzlanske ekipe odigrao je tek nekoliko susreta, no već se može reći da je postao miljenik navijača. Njegovi driblinzi i lucidni potezi na Tušnju nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

"Kažu da navijači uvijek prepoznaju trud i srčanost. Drago mi je što su me prihvatili na najbolji mogući način. Danas smo imali veliki motiv jer smo imali sjajnu podršku sa tribina. Mislim da smo sada svi miljenici navijača i na nama je da opravdamo njihovo povjerenje. Fudbal se igra radi navijača i nema ništa bolje od njihovog pljeska", govori Ziljkić.

Mladi fudbaler Slobode oduševljen je Tuzlom.

"Iskreno, u Tuzli mi je bolje i ljepše nego što sam očekivao. Oduševljen sam Tuzlacima kao i svojim saigračima kojima bih se i ovim putem zahvalio na sjajnom prijemu. Družim se sa svima iz ekipe, dobra smo klapa, ali najbolji sam sa mojim bratom Grahom (Vladimir Grahovac). Upoznao sam mnogo ljudi u životu ali on je definitivo najbolji čovjek", kroz smijeh govori sjajni veznjak tuzlanske ekipe.

Pobjedom nad Sarajevom tuzlanska ekipa se ponovo uključila u borbu za izlazak na evropsku scenu, a Ziljkić vjeruje da ova ekipa Slobode može mnogo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Možemo igrati još bolje, usudio bih se reći da možemo mnogo bolje nego što i sami mislimo. Danas nam je nedostajao i Ordagić koji je umjetnik sa loptom. Mlada smo ekipa, imamo veliki potencijal i možemo biti prijatno iznenađenje za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini", zaključio je Ziljkić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi