"Život mi se okrenuo, prija mi što sam postao poznat"

Samir Memišević iz Holandije za SportSport.ba

"Život mi se okrenuo, prija mi što sam postao poznat"

Da će Samir Memišević (23) biti veliko pojačanje za Groningen moglo se vidjeti već jučer u utakmici drugog kola holandske Eredivisie. 

Nogometaš koji je za reprezentaciju BiH debitovao protiv Španije nakon dva odrađena treninga dobio je priliku da debituje, a unatoč minimalnom porazu od Excelsiora, od strane čelnika kluba i navijača dobio je brojne pohvale. 

Nakon prospavane noći zadovoljstvo nije krio ni sam Memišević. 

"Prilika za debi je uslijedila nakon samo dva odrađena treninga. Mislim da to dosta pokazuje koliko u klubu računaju na mene i koliko me poštuju kao igrača. Nadam se da je stručni štab zadovoljan s onim što sam pokazao jer sam nakon utakmice dobio mnogo čestitki na račun moje igre", riječi su Samira Memiševića na početku razgovora za SportSport.ba. 

Memišević je u Groningen stigao iz premijerligaša Radnika u kojem je bio ponajbolji igrač. Period adaptacije ide dobro, a nije tajna da je postojalo još opcija za nastavak karijere. 

"Već nekoliko dana sam u Groningenu i stvarno mi je lijepo. Grad je odličan, navijači su me dobro dočekali kao i saigrači, a dobio sam i mnogo poruka podrške. Polako se uklapam i uz sreću i zdravlje uvjeren sam da će to biti sve u najboljem redu", ističe naš sagovornik i potom dodaje:

"Pored Groningena još nekoliko klubova se interesovalo za mene. Ne bih otkrivao koji su klubovi u pitanju, ali mogu reći da su iz Belgije, Njemačke, Turske, Italije i Poljske. Za Groningen sam se odlučio iz razloga što forsiraju mlade igrače i mislim da je to sada za mene najbitnije."

Svjestan je Memišević da dobrim nastupima u Groningenu može zadržati status reprezentativca.

"Ako budem igrao standardno i dobro, logično je da bih onda trebao očekivati poziv. Sada sam ipak u većem klubu. Moje je da radim naporno, trudim se, a za očekivati je da to neće proći nezapaženo. Uvijek ću se rado odazvati." 

Svoju karijeru Memišević je započeo u Slavenu iz Živinica. Put do Holandije je bio trnovit... 

"Moj život se sada okrenuo, ali na zemlji sam i ne idem u oblake. I dalje sam normalan čovjek i neću dozvoliti da me novac promijeni. Prija mi što sam sada poznatiji, tek sada vidim kako je biti javna ličnost", priznaje Memišević. 

Činjenica da danas mnogo više zarađuje omogućuje mu da priušti sebi stvari koje nije mogao u prošlosti. 

"U Holandiji sam dobio Mercedes CLA da testiram, svidio mi se i odmah sam sebi naručio istog. Prije toga sam vozio Audi A3 koji sam dao na korištenje svojim najmilijim u BiH. Ostalo što zaradim stavljam na račun, a kasnije ću vidjeti na koji način pametno mogu investirati novac." 

U mladim godinama i Memišević je maštao o dresu velikana. 

"Svako ima svoj klub neki za koji je maštao da će igrati, tako je bilo i kod mene. Moj omiljeni klub je Real Madrid i sanjam da jednog dana tu zaigrati", riječi su mladog Memiševića na samom kraju razgovora za SportSport.ba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi