Zlatan Muslimović posjetio načelnika Općine Gradiška

Razgovor oko predstavljanja Općine inostranim investitorima

Zlatan Muslimović posjetio načelnika Općine Gradiška

A. Haznadarević

Bosanskohercegovački internacionalac, koji brani boje kineskog Guizhou Renhea Zlatan Muslimović, posjetio je danas načelnika Općine Gradiška Zorana Latinovića.

Osnovna tema razgovora odnosila se na mogućnosti prezentovanja resursa Općine Gradiška potencijalnim investitorima iz Kine, ali i iz Italije, Švedske i drugih zemalja u kojima je Muslimović igrao. 

 

"Tu sam da pomognem da kreiramo bolje sutra za našu regiju i naše ljude, a sve radi stvaranja boljih životnih uslova na ovim prostorima. Potrebno je da svi gledamo u jednom pozitivnom pravcu, da smo složni i da posjedujemo energiju koja može da iznese te promjene, a koju sam zapazio u ljudima koji vode Općinu Gradiška", rekao je Muslimović. 

 

Posebno je istakao spremnost da direktno učestvuje u uzdizanju nogometa  na području općine Gradiška, ali na evropskim i svjetskim iskustvima u ovom sportu, koji je prerastao i u planetarni biznis. 

 

Načelnik Latinović izrazio je očekivanje da će Muslimović, ali i drugi vrhunski sportisti s ovih prostora, konkretnim akcijama poduprijeti nastojanje da se Gradiška revitalizuje, prvenstveno u privrednom smislu, saopćeno je iz općinske Službe za informiranje. 

 

"Zamolio sam našeg istaknutog reprezentativca da nam pomogne u realizaciji kontakata koji bi u krajnjem ishodu trebali da rezultiraju novim investicijama na području naše općine. Veoma sam obradovan konstruktivnim interesom Zlatana Muslimovića da na tom pravcu radimo kao tim. Naravno, s razlogom očekujemo da će njegova uloga u razvijanju nogometa u Gradišci, ali i infrastrukture koja treba da slijedi taj razvoj, biti od ogromnog značaja i u tom kontekstu sam dobio čvrsto uvjerenje", rekao je Latinović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.