Zmajevi bez gola, Lulić ima najviše razloga za slavlje

Solidni nastupi reprezentativaca

Zmajevi bez gola, Lulić ima najviše razloga za slavlje

M. Šljivak

U vikendu koji je iza nas u prvenstvima širom Evrope nastupio je veliki broj standardnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, no nažalost nisu imali nekog naročitog razloga za zadovoljstvo. Većina ih je doživjela poraze, a niti jedan reprezentativac se prethodnog vikenda nije upisao u strijelce. Jedino Senad Lulić ima razloga za slavlje jer je njegov Lazio u derbiju Serie A savladao Inter. Treba svakako istaći i novu veoma dobru partiju Asmira Begovića za Stoke.

Premiership

U 17. kolu Premiershipa Asmir Begović je pružio još jednu veoma dobru partiju. Njegov Stoke City je na svom Britannia stadionu remizirao protiv Evertona 1:1, a Asmir nažalost nije uspio sačuvati svoju mrežu i deveti put ove sezone. Savladao ga je njegov saigrač Ryan Shawcroos u 39. minuti, a do kraja je Stoke golom Jonesa uspio stići do boda.

Manchester City je u veoma bitnoj utakmici po njih savladao kao gost Newcastle sa 3:1, a Edin Džeko je priliku za igru dobio u 71. minuti kada je zamijenio Aleksandra Kolarova. Naš Dijamant je veš šest kola bez postignutog gola, a zadnji je zabio 11. nivembra protiv Tottenhama u pobjedi od 2:1.


Bundesliga

U Bundesligi je završen prvi dio prvenstva, a naš Plavooki bombarder je treći strijelac prvesntva sa 10 golova iz 15 utakmica. Stuttgart je posljednji meč jesenjeg dijela sezone izgubio do Mainza sa 3:1, a Vedo je odigrao ponovo kompletan meč. Stuttgart je završio kao deveti, ali sa izglednim šansama da se domognu Evrope i naredne godine jer za trećeplasiranom Borussijom iz Dortmunda zaostaju svega pet bodova.

Sejad Salihović nije imao polusezonu za pamćenje sa Hoffenheimom. Sejo je odigrao svih 90 minuta u porazu od Borussije iz Dortmunda od 3:1, a tim iz Sinsheima je završio ovaj dio prvenstva na veoma slabom 16. mjestu.

Mensur Mujdža nije igrao zbog povrede u velikom trijumfu njegovog Frieburga kod Schalkea rezultatom 3:1, a Frieburg je polusezonu okončao na fenomenalnom petom mjestu.

Seria A

Naš dvojac u Seriji A Senad Lulić i Miralem Pjanić igrao je i ovog vikenda, a obojica su za svoje timove odigrala po 64 minute. Lazio je imao više uspjeha jer su u derbiju kola savladali na Olimpicu Inter sa 1:0 golom Miroslava Klosea, a Lulića je  zamijenio Candreva u 64. minuti. Naš reprezentativac je i u ovom susretu bio veoma zapažen.

Sa druge strane Roma Miralema Pjanića izgubila je na gostovanju u Veroni kod Chieva rezultatom 1:0. Pjanić je susret započeo od prve minute, a izašao je u 64. minuti kada je umjesto njega ušao Lamela. Pjanić je odigrao dosta solidnu utakmicu, a Roma je ponovo izgubila nakon što je Pjanić napustio teren, što je već četvrti put ove sezone.

Primera

Emir Spahić se vratio u ekipu Seville nakon nezgodne povrede. Ipak, na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu nisu imali riješenje za ekipu Malage koja je u derbiju Andaluzije odnijela sva tri boda slavivši pobjedu rezultatom 2:0. Spahić je odigrao veoma dobrih 90 minuta.


Superliga Turske

Haris Medunjanin je odigrao kompletan susret u remiju Gaziantepspora kod Elzigspora 0:0, dok zbog suspenzije u ekipi nije bilo Senijada Ibričića. Rezervni golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić sa klupe je odgledao pobjedu svog Mersina nad Akhisarom od 2:1.


Belgijska Jupiler liga

Naš predstvanik u Belgiji Ervin Zukanović odigraoje kompletan meč u porazu njegovog Kortrijka od Beverena rezultatom 1:0.


Ostatak naših reprezentativaca nalazi se na zasluženom odmoru nakon veoma napornog prvog dijela sezone u kojem su igrali jako dobro, a neki od njih bi već u januaru mogli promijeniti ekipe. To se odnosi prije svega na Miroslava Stevanovića i Zvjezdana Misimovića, koji će gotovo sigurno napustiti Vojvodinu, odnosno moslovski Dynamo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.