Zmajevi, Bilino Polje i Grbavica čekaju odluku

Zasjedala Apelaciona komisija UEFA-e

Zmajevi, Bilino Polje i Grbavica čekaju odluku

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom oktobra igra protiv Belgije, ali još uvijek nije poznato na kojem stadionu će Zmajevi ugostiti ovu selekciju.

FIFA je prošlog mjeseca kaznila našu reprezentaciju nakon incidenta na utakmici s Grčkom koja se igrala 9. juna na Bilinom Polju. Pored novčane kazne saopšteno je da je stadion u Zenici suspendovan na jednu utakmicu što je postao veliki problem za naš Savez zbog toga što niti jedan drugi stadion ne ispunjava uslove za evropski meč.

Ipak, UEFA je poslala svoju delegaciju da obiđu stadione Koševo i Grbavicu, te da se odluči da li se meč protiv Belgije može igrati na nekom od ovih terena. NSBiH je potom uložio žalbu na odluku da se suspenduje Bilino Polje, te se čeka odluka Apelacione komisije UEFA-e.

Apelaciona komisija UEFA-e zasjedala je u petak i u roku sedam dana će dostaviti odluku na adresu našeg Saveza. Ako odluka bude negativna po nas domaćin meča BiH - Belgija bit će stadion Grbavica kako smo i ranije najavili. Grbavica ne ispunjava uslove, no zahvaljujući lobiranju i vezama čelnog čovjeka Saveza, Elvedina Begića, UEFA će novčano pomoći da se barem oni najosnovniji osiguraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije