Zmajevi će se pripremati i igrati kvalifikacije u Zenici?

Centar uskoro počinje s radom

Zmajevi će se pripremati i igrati kvalifikacije u Zenici?

D. Kurbegović

Nogometni savez BiH jučer je održao redovnu sjednicu, na kojoj je najvažnije pitanje bilo rješavanje pitanja selektora naše A-reprezentacije.

Na obostrano zadovoljstvo našeg saveza i selektora Safeta Sušića potpisan je novi ugovor na dvije godine.

Kako SportSport.ba saznaje jučer se govorilo i o Trening centru NSBiH na Crkvičkom brdu u Zenicu, a izvjesno je da će se u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Džeko, Begović i ostali igrači pripremati u Zenici, gdje će i naravno igrati svoje utakmice na stadionu Bilino polje. Osim A-reprezentacije, usluge centra će koristiti i ostale reprezentativne selekcije, a nogometni savez BiH uštedjet će ogromne novce, koje su dosad davali na hotele u Sarajevu, Čitluku, Međugorju, gdje su boravile reprezentativne selekcije.

Nogometni savez još nije zvanično imenovao ljude koji će upravljati Trening centrom, ali kao što smo već pisali izvjesno je da će direktor ovog centra biti 31-godišnji Alija Porča, diplomirani ekonomista iz Zenice, te dojučerašnji direktor nogometnog kluba Čelik. Ostali organi i zaposlenici koji će raditi na Crkvičkom brdu biće uskoro poznati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo se da je Trening centar NSBiH otvoren 02.09.2013. godine, a vrijednost projekta je iznosila oko 10 miliona maraka. U okviru ovog objekta nalazi se jedan nogometni teren sa prirodnom i jedan sa vještačkom travom. U objektu se nalazi smještajni dio sa 24 dvokrevetne sobe, dva apartmana koja su namijenjena za selektore, sala za sastanke, restoran sa kuhinjom, šest svlačionica, prostor za zabavne aktivnosti, sauna...

Trening centar će osim za pripreme naših reprezentativnih selekcija koristiti i za razne seminare, sastanke i slične događaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.