Zmajevi danas na AFG Areni protiv Španije
SportSport.ba

Nova prijateljska utakmica za BiH

Zmajevi danas na AFG Areni protiv Španije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na AFG Areni u St. Gallenu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Španije. 

Premda susret sa Špancima nema takmičarski značaj, izabranici Mehmeda Baždarevića trebaju odigrati maksimalno i shvatiti važnost kao da se igra za bodove. Zmajevima su zasigurno potrebni dobri rezultati kako bi se vratilo samopouzdanje koje je, mora se priznati, poljuljano nakon eliminacije u baražu od reprezentacije Republike Irske. 

Utakmica između BiH i Španije predstavlja ujedno sedmi međusobni sudar. Dosadašnjih šest je odigrano u okviru kvalifikacija za svjetska prvenstva, a naš državni tim nije ostvario nijednu pobjedu. Ovo je ujedno idealna prilika da Zmajevi konačno ostvare pobjedu, posebno zbog činjenica da će Španci u St. Gallenu nastupiti bez fudbalera Reala, Atletico Madrida, Barcelone i Seville.

"Važno je da vidimo dobru igru, dobro izdanje reprezentacije, ali treba nam i rezultat. Znamo svi o kakavom se rivalu radi. Ovo je dobra prilika, moramo pokazati da možemo biti dobar rival takvoj jednoj jakoj selekciji. Iako su igrači uveliko na odmorima, a oni su misima na EP, mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da ostvarimo i dobru igru i dobar rezultat", rekao je Baždarević i potom dodao:

"Ovakve utakmice su prava prilika da vidimo koliko mogu ti momci koje sam pozvao. Mislim da su ovo prave prilike za te nove igrače, da pokušaju da ih iskoriste. I 15 minuta protiv Španije za neke mlade igrače puno znači. Davat ćemo šanse mladim igračima da napreduju", dodao je bh. selektor.

Sa kvalitetom Španaca je upoznat i Ognjen Vranješ, koji u tamošnjem prvenstvu nastupa za Sporting iz Gijona. 

"Sigurno da je ekipa Španije najbolja na svijetu. Imamo respekt prema njima, ali imamo i mi kvalitetnu ekipu i sigurno ćemo dati svoj maksimum. Nezgodno je što utakmica dolazi nakon završetka sezone i to nije idealno, ali mi moramo dati maksimum u odigrati utakmicu najbolje što možemo. Španci imaju veliki izbor igrača i niko nije nepoznanica za nas", rekao je Vranješ.

S druge strane, Špancima će duel protiv Bosne i Hercegovine poslužiti kao provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje počinje 10. juna. Furija će igrati u grupi zajedno sa Hrvatskom, Turskom i Češkom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica protiv Španije na AFG Areni počinje u 18:00 sati uz direktan prijenos na FACE TV. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi