Zmajevi na 22. mjestu FIFA rang liste

Najbolji rezultat u istoriji bh. fudbala

Zmajevi na 22. mjestu FIFA rang liste

M. Skaka

Na danas objavljenoj rang listi najboljih svjetskih fudbalskih reprezentacija, Bosna i Hercegovina smještena je na 22. mjesto, što je do sad najbolji plasman za našu selekciju.

Zahvaljujući dvjema pobjedama nad Bjelorusima, bosanskohercegovačka reprezentacija napredovala je čak 17 mjesta.

Na FIFA rang listi i dalje vodi Španija, druga je Holandija, treća Njemačka, a slijede  4. Urugvaj, 5. Portugal, 6. Italija, 7. Brazil, 8. Engleska, 9. Hrvatska, 10. Argentina... 21. Srbija... 26. Crna Gora... 33. Slovenija...

Od ekipa iz naše kvalifikacione grup najbolje plasirana je Francuska (12. mjesto) koja je i jedina bolja od BiH, Rumunija je 49., Bjelorusija je 56., Albanija je 71., a Luksemburg je 114.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.