Zmajevi napredovali za šest mjesta, Wels u TOP 10

Zmajevi napredovali za šest mjesta, Wels u TOP 10

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na najnovijoj FIFA rang listi nalazi se na 26. mjestu.

Međunarodna fudbalska federacija danas je objavila najnoviju rang listu, a naš nacionalni tim napredovao je za šest mjesta u odnosu na prošlomjesečnu rang listu.

Bosna i Hercegovina ima 819 bodova, a treba istaći da se Wels, vodeća ereprezentacija kvalifikacione grupe u kojoj igraju i Zmajevi, probio na 10. mjesto.

Na samom vrhu došlo je do promjene, odnosno Argentina je trenutno najbolja svjetska reprezentacija, dok se Njemačka sada nalazi na 2. mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Belgija, s kojom će Zmajevi uskoro snage odmjeriti u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, nalazi se na 3. mjestu, dok je Kolumbija i dalje četvrtoplasirana.

Holandija se nalazi na 5. mjestu, Brazil je šesto plasirani, a Portugal je ostao na 7. mjestu. Rumunija je napredovala za četiri mjesta i trenutno se nalazi na 8. mjestu, a Engleska je takođe napredovala i to za šest mjesta i sada se nalazi na 9. mjestu FIFA rang liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.