Zmajevi nazadovali za dva mjesta

BiH trenutno na 21. mjestu

Zmajevi nazadovali za dva mjesta

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na najnovijoj FIFA listi najuspješnijih reprezentacija nalazi se na 21. mjestu sa 850 bodova.

U odnosu na prošlomjesečnu listu naš nacionalni tim nazadovao je za dva mjesta, što znači da nas je, bar što se tiče FIFA liste, poraz od Brazila skupo koštao.

Na 1. mjestu i dalje se nalazi Španija, dok su Holandija i Njemačka zamijenile mjesta, pa je sada Holandija 2., a Njemačka 3. Na 4. mjestu je Urugvaj, dok je Brazil sa 7. skočio na 5. mjesto.

Što se tiče reprezentacija sa kojima ćemo se boriti za nastup na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu najbolje plasirana je Grčka, koja se nalazi na 13. mjestu, Slovačka je 35., Latvija 78., Litvanija 91., a Lihtenštajn je 137.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije