Zmajevi nisu briljirali proteklog vikenda

Loša forma reprezentativaca Bosne i Hercegovine

Zmajevi nisu briljirali proteklog vikenda

Klubovi svih fudbalera sa spiska selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safeta Sušića, za utakmice sa Velsom i Izraelom odigrali su svoje utakmice proteklog vikenda.

Engleska, Premiership, deveto kolo:

Muhamed Bešić odgledao je još jednu utakmicu svog Evrtona sa klupe. Karamele su upisale drugi uzastopni trijumf, a nakon Aston Ville pao je Burnley rezultatom 3:1. 

Čekićari su slavili protiv Manchester Cityja na svom Upton parku rezultatom 2:0, a Edin Džeko igrao je do 59. minute. Na terenu ga je zamijenio Stevan Jovetić. 

Asmir Begović morao je jednom po loptu u svoju mrežu protiv Southamptona, što je bilo dovoljno za trijumf domaćina minimalnim rezultatom protiv Lončara. 

Njemačka, Bundesliga, deveto kolo: 

Werder Bremen Izeta Hajrovića upisao je novi poraz, ovaj put bolji su bili Jarčevi iz Kolna. Ceh je platio trener domaćih Robin Dutt, a Izet Hajrović igrao je do 62. minute susreta. 

Mensur Mujdža nije bio u kombinaciji za susret sa Augsburgom, a njegov Freiburg poražen je rezultatom 2:0. Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Bayer Leverkusena protiv Schalkea rezultatom 2:0. Ermin Bičakčić sa klupe je odgledao pobjedu Hoffenheima protiv Paderborna rezultatom 1:0. 

Na gol Aalena vratio se Jasmin Fejzić, a njegov tim poražen je od Minhena 1860 rezultatom 2:1. U najboljoj utakmici devetog kola Stuttgart je slavio protiv Frankfurta rezultatom 5:4, a Vedad Ibišević nije bio u kombinaciji za ovaj susret. Naš napadač povrijedio se pred duel sa Eintrachtom i bit će van stroja dva mjeseca. 

Italija, Serija A, osmo kolo: 

Miralem Pjanić je upisao 100. nastup za Vučicu iz Rima. Nije bio u prvih 11, a priliku je dobio sa klupe za rezervne igrače. Njegova Roma odigrala je susret bez golova na gostovanju kod Sampdorije u Genovi. 

Lazio je upisao još jedan važan trijumf. Ovaj put ekipa iz prijestolnice Rima bila je bolja od Torina. Senad Lulić je izmijenjen u posljednjim minutama susreta. 

Ostale lige: 

Hajduk se u posljednjim trenucima susreta spasio poraza od Lokomotive iz Zagreba na Poljudu. Gosti su vodili 2:0 do 85. minute susreta, a onda je golovima Milevskog i Malokua, Hajduk ipak došao do boda. Avdija Vršajević i odigrao je svih 90 minuta za Splićane, dok Sušića nije bilo u sastavu zbog povrede. 

Rennes je u 11. kolu francuske Lige 1 slavio protiv Lillea rezultatom 2:0, a Sanjin Prcić u igru je ušao u 77. minuti susreta. Espanyol je remizirao sa Deportivom iz La Corune, a Haris Medunjanin na terenu je proveo 74 minute. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Toni Šunjić odigrao je svih 90 minuta u remiju Kubana sa Torpedom iz Moskve, dok Ognjen Vranješ još uvijek nema pravo nastupa za Pribram. Anel Hadžić je odigrao svih 90 minuta u porazu Sturma od Rapida iz Beča u Grazu, dok je Edin Višća upisao asistenciju u pobjedi Istanbula nad Galatasarayom pomalo nevjerovatnim rezultatom 4:0.

Ratko Dujković je branio svih 90 minuta u trijumfu Zrinjskog protiv Travnika, dok je Gojko Cimirot u trijumfu Sarajeva protiv Radnika također odigrao svih 90 minuta. Goran Zakarić odigrao je svih 90 minuta za Široki Brijeg protiv Olimpica, dok je Josip Kvesić zbog povrede propustio susret Željezničara i Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije