Zmajevi pali na FIFA rang listi

FIFA rang lista za januar

Zmajevi pali na FIFA rang listi

Svjetska fudbalska federacija danas je objavila novu rang listu najbolji fudbalskih selekcija na svijetu na kojoj izabranici Mehmeda Baždarevića zauzimaju 30. poziciju.

U odnosu na rang listu iz 12. mjeseca 2014. godine Zmajevi su nazadovali za jedno mjesto, a u samom vrhu, među prvih sedam reprezentacija, nije bilo nikakvih promjena.

Naša selekcija na 30 mjestu ima 832 boda, dok je najbolje plasirana ekipa iz naše kvalifikacione grupe za plasman na EURO 2016 reprezentacija Belgije. Crveni đavoli drže četvrtu poziciju sa 1430 bodova i najbolje su rangirana evropska ekipa. Interesantno je da je Izrael samo dvije pozicije iza nas sa 805 bodova, a tu je bio i prošlog mjeseca, baš kao što je i na 34. mjestu bila selekcija Velsa.

Reprezentacija Kipra koja nam je nanijela prvi poraz u kvalifikacijama nalazi se na 89. mjestu (376 bodova), dok je naš naredni protivnik u kvalifikacijama, ekipa Andore na 201. mjestu FIFA-ine rang liste.

Od selekcija iz okruženja Makedonija je 104., Crna Gora 65., Slovenija 47., Srbija 39., dok je Hrvatska na 19. poziciji.

Reprezentacija Austrije, s kojoj ćemo igrati prijateljsku utakmicu 31. marta, 23. je na listi najboljih svjetskih fudbalskih selekcija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvo mjesto i dalje drže svjetski šampioni Nijemci, slijede Argentinci na drugom i Kolumbija na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije