Zmajevi se vraćaju u staru bazu
FOTO: EPA

Dio priprema obavit će na Ilidži

Zmajevi se vraćaju u staru bazu

A. Beganović

Za nešto više od mjesec dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine krenut će u borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Iako je do prvog kvalifikacijskog susreta ostalo više od mjesec dana (6. septembar) selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević i Fudbalski savez ništa ne prepuštaju slučaju.

Okupljanje je zakazano za 29. avgust, a najvjerovatnije će pripreme za duel sa Estonijom biti obavljene na Ilidži i u Zenici u Trening kampu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Selektor u Sarajevo stiže u ponedjeljak i tada će se sve znati. Na vezi smo sa njim i igračima i kako sada stvari stoje pripreme će se obavljati na Ilidži i u Zenici", za SportSport.ba je izjavio generalni sekretar FSBiH, Jasmin Baković.

Prije duela sa Estonijom Zmajevi neće igrati zvanične međunarodne prijateljske susrete.

"Postojala je mogućnost da odigramo prijateljski susret sa nekom slabije rangiranom reprezentacijom. To je bila selektorova želja, no reprezentacije iz tog ranga ili ne žele ili već imaju zakazane susrete. Vidjet ćemo, možda bude odigran susret sa selekcijom Premijer lige, no sve to zavisi od selektora", zaključio je Baković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi