Zmajevi su najubojitiji u završnici prvog poluvremena

Kada očekivati golove BiH

Zmajevi su najubojitiji u završnici prvog poluvremena

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je otvorila svoje pete kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Poslije historijskog nastupa na Mundijalu, u prvoj zvaničnoj utakmici puni plijen sa Bilinog polja odnijela je reprezentacija Kipra nakon pobjede od 2:1.

Sušićevi Zmajevi su u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal bili jedna od najefikasniji selekcija u Evropi sa ukupno 30 postignutih golova. U tim kvalifikacijama više pogodaka postigli su samo novi svjetski prvaci Nijemci (36), Holanđani (34) i Englezi (31).

Reprezentativci BiH posmatrajući golove postignute u prošlim kvalifikacijama najprecizniji su u između 30. i 45. minute utakmice. U tom periodu izabranici Safeta Sušića postigli su 10 golova u proteklim kvalifikacijama ili 33,3% od ukupnog broja.

Nakon ovog dijela igre Zmajevi su najubojitiji u posljednjih 15 minuta meča. U tom dijelu naši reprezentativci postigli šest pogodaka odnosno 20% od ukupnog broj svih naših golova u proteklim kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dobru realizaciju svojih šansi fudbalski reprezentativci naše domovine u proteklim kvalifikacijama imali su i na početku drugog poluvremena. Od 45. do 60. minute utakmica u proteklom ciklusu Zmajevi su postigli pet golova ili 16,6%.

Kvalifikacije za EURO 2016 nismo otvorili na najbolji mogući načina, ali nadati se da će bh. fudbaleri večeras podesiti nišanske sprave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.