Zmajevi već danas dobivaju selektora?

Sjednica Stručne komisije u 14 sati

Zmajevi već danas dobivaju selektora?

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine skinuo je prije mjesec dana sa sebe direktnu odgovornost kada je u pitanju izbor nasljednika Mehmeda Baždarevića na mjestu selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Formiranjem Stručne komisije fudbalska vlada naše zemlje vruć krompir prepustila je u ruke Ivici Osimu, Seadu Kajtazu, Dušku Bajeviću i Zvjezdanu Misimoviću.

"Ko će izabrati selektora? Pa predsjednik, nećemo ga mi izabrati", kazao je Ivica Osim nakon sjednice IO u hotelu Evropa gdje su Baždarević i selektor mlade reprezentacije Marinović podnijeli izvještaj. Međutim, na njima je ostalo da predlože najbolje rješenje.

Najavljeno je tada da i Meša teoretski može ostati selektor, no već nakon dva dana krug potencijalnih kandidata sužen je na dva imena. Meho Kodro koji je u opticaj došao prije nego što ga je iko i kontaktirao, te Amar Osim koji je kandidat bio i nakon otkaza Safetu Sušiću, ali je neupitnu podršku ipak tada imao Meša.

U posljednje vrijeme spominjano je još nekoliko imena koji bi mogli biti u konkurenciji. Brzo je iz priče otpao Robert Prosinečki, potom se neko od članova iz RS-a dosjetio "nesretnika" Slavoljuba Muslina, no i on se zahvalio na ponudi da se uopće s njim pregovara.

Dakle, razgovori su obavljeni s dvojicom kandidata i prema nezvaničnim informacijama, mišljenja članova Stručne komisije su podijeljena, 2:2.

Cilj današnjeg sastanka stoga je, kako bi se to reklo političkim diskursom, približavanje stavova, a onda i njihovo usaglašavanje. Od Stručne komisije očekuje se da predloži jedno ime, no kako su iz Izvršnog odbora teret odlučivanja prebacili izabranoj četvorci, nije isključeno da ovi uzvrate istom mjerom pa predlože obojicu prije sutrašnje sjednice u Zenici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Jedno je sigurno, što kaže Sead Kajtaz "budući da se niko drugi nije prijavio", od pomenute dvojice jedan će naslijediti Baždarevića, a možda već danas dobijemo ime budućeg selektora jer teško je očekivati da će članovi IO u momentima kada nemaju podršku javnosti, kontrirati Stručnoj komisiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti