"Zmajevi za zeničko srce"

Nogometaši za "Zeničko srce"

"Zmajevi za zeničko srce"

Humanitarna manifestacija "Zmajevi za zeničko srce" održati će se u zeničkoj Gradskoj areni u četvrtak  30. decembra 2010. godine sa početkom u 18:00 sati, saopćeno je od strane članova incijativnog odbora Fondacije u osnivanju "Zeničko srce".

Inicijativu za ovaj sportsko-zabavni spektakl dao je Emir Spahić, kapiten nogometne reprezentacije BiH, koji je insistirao da se 'b-h Zmajevi' pojave u zeničkoj Areni na svojoj mini humanitarnoj turneji tokom koje će nastupiti u Cazinu, Splitu i Zenici.

Kako je najavljeno u ovom spektaklu učestvovati će nogometni reprezentativci BiH Spahić, Džeko, Pjanić, Ibričić, bivši reprezentativci Bolić, Baljić, Dedić, Šabić, Tolja, te glumac Enis Bešlagić, pjevači Hari Mata Hari, Adnan Jakupović i još mnoga poznata bh imena.

"Svi oni u Zenicu dolaze samo sa jednim ciljem pomoći liječenje mladog zeničanina Kenana Kremića, koji boluje od  akutne limfoblastne leukemije ALL-L2. Našem sugrađaninu je neophodna transplantacija koštane srži koja se može obaviti samo u inostranstvu, a troškovi transplantacije i liječenja iznose oko 350.000 KM. Bh nogometaši su veliki sportaši i još veći humanisti i vjeruje da će ova manifestacija biti izuzetno uspješna, te tako opravdati svoj cilj. Hvala našem Spahi, ali i Džeki, i svima ostalima koji su se uključili u ovu akciju", rekao nam je bivši reprezentativac Nermin Šabić.

Putem mnogobrojnih akcija do sada je prikupljena značajna suma novca, oko 240.000 KM, a akcija "Zmajevi za zeničko srce" bi trebala značajno uvećati pomenuti iznos.

"Drago mi je da je Kenan ujedinio Zenicu i sve dobre ljude da pokrenu ovu akciju. Kada se sve završi i mi ćemo biti bogatiji za jedno veliko iskustvo koje će nam pomoći da osnujemo humanitarnu Fondaciju 'Zeničko srce'. Ovo je najveća humanitarna manifestacija u Zenici i prvi put ozbiljna ideja da svi zajedno pomognemo onima kojima naša pomoć treba. Zeničani će se još jednom pokazati kao istinski humanisti koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognemo u liječenju našeg sugrađanina", kaže načelnik Husejin Smajlović.

U četvrtak su planirana dva nogometna meča, u prvom će igrati veterani Čelika i Zvijezde, a u drugom meču bivši i sadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine. Pomoć u organizaciji manifestacije dao je Nogometni/Fudbalski savez BiH.

Organizatori očekuju punu Gradsku Arenu i prodaju je pušteno 5.500 ulaznica, koje se prodaju ispred Robne kuće Bosna i Centru Džananović na Kamberovića polju, a i četvrtak će biti prodaja i ispred Arene. Zanimljivo je da su svi zenički novinari odbili press akreditacije i sa manifestacije će izvještavati sa plaćenim ulaznicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti