Zmajevi započeli s pripremama za Belgiju i Kipar

Prvi trening u Briselu

Zmajevi započeli s pripremama za Belgiju i Kipar

Reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su tokom dana stigli u Brisel, odradili su večeras prvi trening i time počeli pripreme za dvostruki oktobarski termin u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Naši najbolji fudbaleri 7. oktobra imaju duel sa Belgijom a zatim 10. oktobra i sa Kiprom u Zenici.

Kao što je selektor Baždarević najavio večeras su igrači trenirali podijeljeni u dvije grupe. Jedni su ostali u hotelu a drugi dio  je svoje obaveze odradio na terenu stadiona Overijse.

"Planirali smo da one koji su juče igrali malo oporavimo te smo za njih pripremili vožnju bicikla a poslije toga istezanje, bazen i saunu. Izuzetno je važna rekuperacija igrača, nakon napora koje su imali kako bi bili spremni za obaveze koje ih čekaju“, rekao je selektorov pomoćik Dragan Perić.

Baždarević, Janković i Gušo su radili sa golmanima Begovićem, Burićem i Šehićem, te sa Zukanovićem, Medunjaninom, Hajrovićem, Mateom Sušićem, Vrančićem i Jajalom. Raspoloženje je bilo odlično kod svih a posebno je raspoložen bio Izet Hajrović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Uvijek sam raspoložen, posebno kad izađem na teren“, kazao je Hajrović i dodao: „To mi daje motivaciju i jednostavno zaboravim na sve što nema veze sa loptom i fudbalom. Dobro se osjećam i naravno sretan sam što sam ponovo tu“. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi