ŽNK Iskra na Jakliću nadigrala  Neretvu iz Metkovića

Sjajna igra Bugojanki

ŽNK Iskra na Jakliću nadigrala Neretvu iz Metkovića

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre, članice Premijer lige naše zemlje, danas su na svom Jakliću sa 2:0 savladale ŽNK Neretva iz Metkovića, trećeplasiranu momčad Premijer ženske lige Hrvatske.

Bugojanke su pokazale sjajnu igru, a u vodstvo su došle u 23. minuti kada Marina Lukić trese mrežu gostujuće golmanice Kešine. 

U 34. minuti za 2:0 pogađa iskusna Elma Basara i pitanje pobjednika već tada je bilo riješeno. 

U drugom poluvremenu zanimljiva i borbena utakmica na obje strane, ali se mreže nisu tresle i ostalo je 2:0. 

Stadion Jaklić, Bugojno:

ŽNK Iskra Bugojno - ŽNK Neretva Metković 2:0 (2:0)

Glavni sudija: Alen Velić. Pomoćnici: Almir Huskić i Adis Duraković. Delegat: Izet Kulaš.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Vujošević, Hadžo, Crnjak, Basara, Behrem, Koluh, Hajdarević, Lukić, Lužić, Goretić. Još su igrale: Sejfić, Kundić, Haračić, Forić, Ljubas, Mešić, Čehaja: Trener: Smajo Duraković. 

ŽNK Neretva Metković: Kešina, Jurković, Šimunović, A. Jurković, Žilić, Repeša, Trzić, Karačić, Talović, Herceg. Još su igrale: Bošković i Bolušić. Trener: Duško Mioč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti