ŽNK Iskra pobjedom u Modriči na korak do Lige za prvaka

Sigurna pobjeda Bugojanki

ŽNK Iskra pobjedom u Modriči na korak do Lige za prvaka

S. Mlaćo

U susretu 12. kola Premijer lige BiH za žene nogometašice bugojanske Iskre sa 6:1 u Modriči su deklasirale ŽFK Modriča sa 6:1 (4:0).

Gošće u vodstvo dolaze u 18. minuti preko Sabine Behrem, da bi pet minuta kasnije na 2:0 povećala Marina Lukić. U 25. minuti bilo je 3:0, a strijelac je bila Ulmija Lužić.

Do kraja prvog poluvremena, tačnije u 30. minuti mrežu Modričanki trese Lejla Koluh.

U drugom poluvremenu još dva pogotka gošći. U 50. minuti pogodila je ponovo Marina Lukić, da bi u 65. minuti na semaforu pisalo 6:0. Strijelac je bila po drugi put Sabina Behrem. 

Jedini pogodak za domaće postigla je Slađana Mićić u 74. minuti.

Ovom pobjedom nogometašice Iskre napravile su korak ka plasmanu u Ligu za prvaka naše zemlje, dok su domaće ostale na samo tri boda.

Premijer liga za žene, 12.kolo:

ŽFK Modriča - ŽNK Iskra Bugojno 1:6 (0:4)

ŽFK Modriča: Delić, Lovrić, Maksimović, Bajrektarević, Milošević, Simić, Mićić, Hanić (41.Vidović), Stokić, Ahmetović (52. Mitrović), Muratović (81. Huseljić). Trener: Dragiša Jovanović.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Čehaja, Crnjak, Vujošević, Lukić, Goretić, Lužić (47. Mešić), Basara, Koluh (75. Cetin), Džafić (63. Forić), Behrem. Trener: Samir Vrban.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi