ŽNK Iskra savladala Gradinu i obezbijedila Ligu za prvaka

Sigurna pobjeda Bugojanki

ŽNK Iskra savladala Gradinu i obezbijedila Ligu za prvaka

S. Mlaćo

Sjajna sedmica je iza ŽNK Iskra Bugojno. 

Sjajna sedmica je iza ŽNK Iskra Bugojno. U subotu su kadetkinje kluba iz Bugojna savladala Gradinu u Srebreniku 3:0, a još ubjedljivije su bile seniorke Iskre koje su jučer na Jakliću savladala Gradinu sa 4:0.

Bugojanke su povele već u desetoj minuti kada Samira Goretić trese mrežu Aide Avdić. U 40. minuti Marina Lukić, reprezentativka naše zemlje pogaša za 2:0 i konačan rezultat prvog poluvremena.

U 66. minuti novi pogodak na Jakliću. Ponovo je Samira Goretić pogodila, a konačnih 4:0 svojim također drugim pogotkom postavila je Marina Lukić u 85. minuti.

Bugojanke su ovom pobjedom i definitivno obezbijedile Ligu za prvaka, te se trenutno nalaze na trećem mjestu sa 22 osvojena boda.

Premijer ženska liga BiH, 13.kolo:

ŽNK Iskra Bugojno - ŽOFK Gradina 4:0 (2:0)

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Behrem, Vujošević, Lukić, Lužić, Koluh, Basara, Džafić, Goretić, Hadžo, Crnjak. Trener: Samir Vrban.

ŽOFK Gradina: Avdić, Mašić, Hadžić, Buljubašić, Kešetović, Zukić, Fačić, Islamović, Mujić, Ćosić, Grbić. Trener: Nedžad Bajrović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi