Kapiten Veleža za SportSport.ba

Zolj: Sigurno je da se klub neće boriti za opstanak

D. Kurbegović

Kapiten Veleža i defanzivac Amir Zolj pred odlazak na Zlatibor za naš portal govorio je dosadašnjem toku priprema, igračkom kadru, očekivanjima u narednoj sezoni kada je u pitanju rezultat, te očekivanjima od svojih igara.

"Odradili smo dosad sve prema planu, imali smo stvarno dobre uslove za rad, tako da smo to apsolvirali na najbolji mogući način. Sada idemo na Zlatibor gdje nismo dosad bili, ali čuli smo da su fenomenalni uslovi. Odigrat ćemo tri-četiri utakmice sa kvalitetnim ekipama, tako da vidimo rezultat ovog rada dosad, gdje smo i šta smo, očekujem dobre utakmice pa ćemo vidjeti", nada se 25-godišnji stoper.

Dosta standardnih igrača napustilo je klub, a došli su neki novi igrači koji se trebaju dokazati.

"Ne znam šta da vam kažem, sigurno je da su nas napustili kvalitetni igrači koji su bili standardni i dosta su bili važni za našu igru. Tu su sad neki novi momci, vidjet ćemo da li će se nametnuti, nadam se da će biti pojačanja. Teško je govoriti o ambicijama sada, ali ova ekipa se sigurno neće boriti za opstanak, vidjet ćemo kakva će ekipa ući u prvenstvo", kaže Zolj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednje dvije sezone odigrao je na visokom nivou.

"Naporno radim trudim se na svakom treningu i nadam se da će me povrede zaobići, tako da ne bi trebalo biti nekih oscilacija u mojoj igri. Igram za klub, tako da ću se podrediti tome i vjerujem da ćemo svi redom imati jednu dobru sezonu", kazao je za SportSport.ba Amir Zolj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.