Zrilić: Nisam znao za kaznu, krivo mi je za ta tri boda

Direktor Borca za SportSport.ba

Zrilić: Nisam znao za kaznu, krivo mi je za ta tri boda

A. Beganović

Fudbalski klub Borac kažnjen je oduzimanjem tri boda od strane Fudbalskof saveza Bosne i Hercegovine, koji je samo proveo odluku Međunarodne svjetske fudbalske federacije.

SportSport.ba sinoć je pisao o kažnjavanju Borca, no ubrzo je stigao i demant iz Banja Luke od strane direktora Borca, Roberta Zrilića. Međutim, ispostavilo se da su pisanja našeg portala tačna, što je nam je sinoć potvrdio i predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a danas je i na službenim stranicama Saveza objavljena ova informacija.

"Morate me shvatiti, nisam znao da je naš klub kažnjen, odnosno na adresu Borca do jutros nije stigao dopis o kažnjavanju. Odmah nakon objavljivanja informacije na vašem portalu zvali su me mnogobrojni novinari i šta sam im mogao reći? Ne krivim ni FIFA-u, a ni Fudbalski savez BiH zbog te odluke. Međutim, mi smo najmanje krivi, riješavamo mnogobrojne dugovove koje smo zatekli u klubu", za SportSport.ba kaže Zrilić.

"Taj dug Stančeskom je napravljen još 2010. godine i kada smo dobili upozorene od FIFA-e isti smo uplatili, No, zakasnili smo, ali uopšte nismo ni znali da postoji. Niko iz bivših Uprava nam nije rekao za dug prema Stančeskom, odnosno rečeno nam je da je on disciplinski kažnjen od strane kluba, te da je to završena priča. Krivo mi je zbog tri boda, no javnost treba znati da smo do sada riješili dugovanja u iznosu od 300.000 KM", dodao je Zrilić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.