Zrinjski najavio pobjedu i na predstojećem gradskom derbiju

Pred meč sa Veležom

Zrinjski najavio pobjedu i na predstojećem gradskom derbiju

M. Maksimović

Iako rezultat prvog susreta Zrinjskog i Veleža Plemićima garantuje miran revanš sutra na stadionu u Vrapčićima, u ovom klubu su oprezni pred gradski derbi. Cilj je i ovog puta pobijediti, te napraviti dobru uvertiru za gostovanje Olimpicu u sklopu prvenstva. Potvrdili su to na današnjoj konferenciji asistent Vinka Marinovića Mario Ivanković, te fudbaler Toni Jović.

“Svjesni smo da imamo veliku prednost uoči uzvrata, ali opet moramo znati da to nije došlo samo od sebe, pa i u sutrašnjoj utakmici moramo biti maksimalno koncentrisani. Vjerujem da će momci koji sutra dobiju priliku dati sve od sebe i da ćemo proći dalje. Sigurno ćemo dati priliku igračima koji nisu imali preveliku minutažu, te ćemo ujedno odmoriti neke važne igrače za subotnje gostovanje kod Olimpica u prvenstvu", rekao je Ivanković.

Toni Jović je prvijenac u dresu Zrinjskog postigao upravo na utakmici protiv Veleža. Dobrom rezultatu nada se i pred sutrašnji derbi.

“Očekuje nas teška utakmica. Rezultat prvog susreta neće biti dovoljan ukoliko maksimalno koncentrisani ne uđemo u utakmicu. Imamo širok kadar i vjerujem da će momci koji dobiju priliku dati sve od sebe", rekao je Jović koji se osvrnuo i na svoj prvijenac u dresu Zrinjskog:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

”Drago mi je štp sam postigao pogodak nakon teške povrede u utakmici protiv Veleža. Iako Velež danas nije konkurentan tim, znam šta navijačima znači gradski derbi. Zadovoljan sam kako je prošao oporavak i operacija, ali i svojom trenutnom formom".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi