Zrinjski nije uspio savladati Čelik

Remi u Mostaru

Zrinjski nije uspio savladati Čelik

E. Škorić

Zrinjski je remizirao protiv Čelika (1:1) u susretu 13. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Zrinjski je Pod Bijelim brijegom kiksao i izgubio važne bodove u trci za titulu prvaka naše zemje. Uspjeli su Zeničani u završnici doći do poravnanja i novog boda.

Mostarci su uspjeli da povedu iako su imali dobar dio utakmice igrača manje

Prvu šansu vidjeli smo tek u 16. minuti, kada je Pehar sa nekih 12 metara pucao preko gostujućeg gola. U 20. minuti jako dobra šansa za Plemiće. Nakon ubačaja iz kornera, Nikolić je glavom prebacio na drugu stativu, Katanec šutira, prečka je saveznik Zeničana.

Adilović sjajnom intervencijom u 30. minuti zastavlja udarac Nikolića. Crnov iz dobre pozicije puca pored gola sedam minuta kasnije. Tri minute prije odlaska na odmor, Muminović nesportski hvata za kosu Dedića, a Bjelica mu opravdano pokazuje crveni karton.

Igrač više nije pomogao Čeliku u nastavku, barem ne do 88. minute. U 58. minuti nakon udarca Crnova katastrofalna greška Adilovića, koji je ispustio loptu, a Nikolić pogodio za 1:0. 

Nekoliko minuta kasnije, Nikolić je imao veliku šansu, ali ovaj put je bio neprecizan. Do kraja utakmice opao je tampo igre, što je više odgovaralo gostima, koji su preko Popovića uspjeli da ostanu neporaženi.

Zrinjski - Čelik 1:1 (Nikolić 58/ Popović 88)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Dujković, Graovac, Muminović, Crnov, Pehar, Šćepanović, Blaić, Stojkić, Nikolić, Katanec, Đurić. 

Čelik: Adilović, Kazazić, Dedić, Kojić, Popović, Bureković, Ribić, Pezer, Mišić, Kavazović, Đelmić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.