Zrinjski preokretom do pobjede nad Gradinom

Fenjeraš namučio Plemiće

Zrinjski preokretom do pobjede nad Gradinom

M. Šljivak

Fudbaleri Zrinjskog savladali su danas u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Gradine sa 2:1, te su na taj način prekinuli seriju loših igara u prvenstvu.

Zrinjski je u ovom susretu protiv fenjeraša želio prekinuti negativnu seriju, a u uvodnih 20-ak minuta su stvorili tri odlične prilike, ali prave završnice nije bilo.

Uslijedio je potom šok za domaće igrače. Igrala se 21. minuta kada Gradina iz prve prave prilike psotiže gol, a mrežu Plemića je pogodio Brčkalić za prednost Gradine od 1:0. Ipak, radost gostiju je trajala samo šest minuta. Arežina je u 27. minuti dobro ubacio iz kornera, a Radeljić je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Deset minuta kasnije nova velika prilika za Zrinjski. Arežina je odlično šutirao, golman Gradine Pirić je odbio loptu do Bekića, koji promašuje gol sa samo nekoliko metara, te se naodmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Zrinjski je poveo. Mrežu gostiju iz Srebrenika u 52. minuti je pogodio Pehar za prednost Plemića od 2:1.

Potom je Zrinjski umirio igru. Održavali su mirnom igrom vodstvo, te nisu dopuštali gostima da ozbiljnije ugroze njihov gol. Do kraja se rezultat nije mijenjoa pa je Zrinjski nakon četiri uzastopna poraza došao do pobjede.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti