Zrinjski sa pola snage bolji od bezidejnog Želje

Derbi pripao Plemićima

Zrinjski sa pola snage bolji od bezidejnog Želje

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara doživjeli su pravi šok na Grbavici. U velikom derbiju 10. kola bodove iz Sarajeva je odnio aktuelni šampion Zrinjski koji je slavio pobjedu s 1:0.

Uvodnih 20-ak minuta donijelo je pravu fudbalsku blamažu. Nismo vidjeli apsolutno ništa u ovom dijelu igre, a jedino vrijedno spomena je povreda Slobodana Jakovljevića koji je morao napustiti meč u uvodnim minutama.

Zatim se utakmica malo otvorila i do kraja prvog poluvremena viđen je solidan fudbal uz nekoliko fantastičnih šansi i jedan pogodak.

Željezničar je mogao lako do vodstva u 25. minuti meča. Zeba je uposlio Sašu Kajkuta čiji udarac iz odlične pozicije brani Kenan Pirić.

Samo minut kasnije Zrinjski uzvraća. Nemanja Bilbija se našao u dobroj šansi, ali iz odlične pozicije šutira očajno.

U 28. minuti nevjerovatan promašaj Ognjena Todorovića. Prošetao se kroz odbranu domaćeg tima, izašao je sam pred Kjosevskog, a zatim šutirao visoko preko gola.

Plavi novu priliku imaju u 32. minuti. U šansi se našao Ramović nakon ubačaja Blagojevića, ali njegov udarac glavom završava pored gola.

Zatim je uslijedio ponovo period mirnijeg meča utakmice, a mir na Grbavici prekida Nemanja Bilbija golom za vodstvo gostiju. Sjajnu akciju Todorovića i Stojkića završava sjajni napadač Plemića i pogađa za prednost od 0:1.

Mogao je Zrinjski i s većom razlikom otići na odmor. U nadoknadi prvog dijela Bilbija je u odličnoj poziciji za postizanje gola. Međutim, njegov udarac glavom odlazi pravo u Kjosevskog i na odmor s otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Željezničar je u 48. minuti umalo stigao do izjednačenja. Sjajnu akciju rezerviste Zajmovića, koji je ušao umjesto Zebe, završava Ramović, ali lopta pogađa stativu. Zatim je u nastavku akcije Kajkut propustio da ubaci loptu u mrežu i Plemići su se izvukli iz ove situacije.

Zrinjski je potom potpuno umirio utakmicu. Ekipa Blaža Sliškovića je igrala sjajno u defanzivi i domaći nisu mogli napraviti apsolutno ništa. Igra je bila potpuno bezidejna, pravih šansi pred golom Pirića nije bilo i Plemići su lagano priveli meč kraju za velika tri boda i osam bodova prednosti u odnosu na Željezničar.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Željezničar - Zrinjski 0:1 (Bilbija 41')

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Kajkut, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Šabanadžović, Zeba, Osmanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Pirić, Čirjak, Handžić, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi