Zrinjski savladao Vitez i uvezao četiri pobjede

Mostarci sigurni

Zrinjski savladao Vitez i uvezao četiri pobjede

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog izdvojili su se na vrhu tabele sa 13 bodova nakon što su večeras, u utakmici petog kola Premijer lige, savladali Vitez s 2:0.

Aktuelni prvak je pred svojim navijačima upisao novu pobjedu, četvrtu u ovoj sezoni, te se ponovo nametnuo za jednog od glavnih konkurenata za titulu iako je još rano o tome govoriti.

Slabašni Vitez doživio je i četvrti poraz, te ostaje na jednom osvojenom bodu. Njihovu mrežu načeo je Aleksandar Radulović u 12. minuti.

Kordića je lijepo uposlio Crnov u 18. minuti, no ovaj nije bio najprecizniji. Desetak minuta kasnije Simeunović glavom šutira preko gola nakon ubačaja Crnova. Do kraja prvog dijela Kordić je imao još jednu šansu, ali je Živković odbranio.

Domaći su bili bolji i u drugih 45 minuta iako je tempo igre bio nešto slabiji u odnosu na prvo poluvrijeme. Nakon što Kordić nije iskoristio novu šansu, u 69. minuti Zrinjski je stigao i do drugog gola. Đurić je prekrasno pogodio udarcem sa 18 metara za konačnih 2:0.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti