Zrinjski u Sarajevo po povoljan rezultat
Detalj sa jedne od utakmica ova dva kluba

''Plemići'' po tradiciji igraju dobro u Kupu'

Zrinjski u Sarajevo po povoljan rezultat

M. Maksimović

Seriju teških utakmica nogometaši Zrinjskog su otvorili na najbolji moguči način. Iako igrački oslabljeni aktuelni prvaci su u gostima pobjedili Modriču, osvojivši prva tri boda na gostujućem terenu nakon sedam mjeseci.

Međutim, Modriča je arhivirana, slijedi novo iskušenje, prva utakmica osmine finala Kupa BiH, protivnik je Sarajevo. Slično kao i Zrinjski i Sarajevo polako hvata priključak sa klubovima iz gornjeg dijela tabele, ali i jedni i drugi žele u Evropu. Možda je preko Kupa najlakše.

''Ušli smo u seriju teških susreta. Modriču smo uspješno apsorvirali i sada se okrećemo Sarajevu. Svakako nam na ruku ne ide činjenica da smo dvije utakmice zaredom van Mostara, da smo putovali u Modriču, pa sada u Sarajevo, a želimo što spremniji dočekati gradski derbi. Ohrabrujuće je svakako da su se opravili Danijel Stojanović i Pavle Sušić odnosno da je nakon svih problema u ekipu stigao William Tabi, ali vidjet ćemo ko će od ovih igrača na Koševu dobiti priliku i koliku će minutažu imati. Sarajevo iz utakmice u utakmicu igra bolje, gledali smo snimak utakmice sa Čelikom i pokušat ćemo u prvoj utakmici zabiti eventualno gol koji bi nam otvorio priliku da u revanšu na svom terenu izborimo plasman dalje''  naglašava Dragan Jović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije