Zrinjski u Zenici riješio pitanje prolaska u polufinale

Omladinski Kup BiH, četvrtfinale

Zrinjski u Zenici riješio pitanje prolaska u polufinale

D. Kurbegović

Nogometaši zeničkog Čelika i Zrinjskog iz Mostara danas su odigrali prvu utakmicu 1/4 finala Kupa BiH za omladince. Već nakon prve utakmice poznato je koja će ekipa igrati u polufinalu, a to će biti Zrinjski iz Mostara, koji je danas na Kamberovića polju u Zenici slavio s visokih 0:4.

Čelik je danas nastupio bez petorice standardnih igrača iz juniorske ekipe, trojica su među kojima i kapiten su suspendovani od strane kluba zbog nediscipline, dok su preostala dvojica Popović i Skopljak s prvom ekipom i navodno su potrebniji seniorima, nego svojim vršnjacima, danas nisu igrali da se ne bi umarali prije utakmice koju seniori Čelika u subotu u Zenici igraju protiv Krupe.

Zeničani su odolijevali do 14. minute, a onda najbolji igrač gostiju Nermin Hajdarević pogađa za 0:1, gosti iz Mostara do drugog gola i vodstva 0:2 stižu u 36. minuti, a strijelac je bio Mateo Božić.  S vodstvom gostiju 0:2 završeno je prvo poluvrijeme današnje utakmice.

Već na početku drugog dijela, Zrinjski stiže i do trećeg gola, u 48.minuti za 0:3 pogađa Teo Rozić. Tada je već bilo izvjesno da će Zrinjski proći u narednu rundu takmičenja. Do kraja utakmice gosti iz Mostara postigli su još jedan gol a strijelac je bio Leonardo u 70. minuti.

Revanš utakmica u Mostaru biće samo formalnost za nogometaše Zrinjskog, koji će pokušati ove sezone osvojiti Kup BiH.

Čelik-Zrinjski  0:4

Čelik:Jupić, Sivac,Durmić, Talić, Begović, Puđa, Ibraković, Žuna, Šuvalić, Kalabić, Mujanović. Trener: Pavle Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zrinjski:Savić, Džida, Duraković, Cigelj, Savić, Bošnjak, Šunjić, Rozić, Hajdarević, Božić, Mašić. Trener: Nenad Gagro.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti