Zukan: Vjernoj publici ćemo podariti prvo mjesto

Napadač FK Vitez

Zukan: Vjernoj publici ćemo podariti prvo mjesto

S. Mlaćo

FK Vitez sutra će na svom terenu dočekati Krajinu iz Cazina u derbiju 18. kola Druge lige Federacije. U slučaju da slave Vitežani bi sezonu završili na prvom mjestu, dok ostali ishodi titulu donose timu iz Cazina.

Admir Zukan, napadač Vitežana koji je u ovoj sezoni postigao 11 pogodaka i upisao osam asistencija, sutra će biti glavna prijetnja po gol Krajine.

"Nas sutra interesuju samo tri boda i jedina smo ekipa u ligi koja je iz Cazina donijela bod, iako su protiv nas svirana dva penala. Prednost naše ekipe u odnosu na Krajinu su kvalitetniji igrači, zajedništvo i harmonija u ekipi, domaći teren i publika. Mišljenja sam i da je naš trener Šaban Haskić najkvalitetniji trener u ligi", ističe Zukan.

Iz Cazina imaju svoju računicu, ali Zukan ne daje baš velike šanse gostima.

"Nas ne interesuju računice Krajine, mi imamo svoju računicu, a to je osvajanje tri boda i  titule prvaka što bi bio najveći poslijeratni uspjeh FK Vitez. Dat ću svoj maksimum i našoj vjernoj publici i gradu ćemo podariti prvo mjesto", dodao je napadač tima iz Viteza.

Treba istaći da će Vitežani sutra imati veliku podršku svojih navijača, s obzirom da u gradu vlada prava mala nogometna euforija.  Meč na Gradskom stadionu u Vitezu počinje u 17:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi