"Zukanović će dobiti poziv kada bude u prvih 11 u klubu"

Sušić na današnjoj press konferenciji

"Zukanović će dobiti poziv kada bude u prvih 11 u klubu"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine devetog septembra odigrat će prvu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. 

Zmajevi će devetog septembra u Zenici na Bilinom polju igrati sa Kiprom, a pet dana prije te utakmice na rasporedu je prijateljski duel sa Lihtenštajnom u Tuzli. Danas je u prostorijama N/FS BiH održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektora našeg nacionalnog tima, Safet Sušić. 

"Rekao sam da postepeno treba podmlađivati sastav. Odlučio sam da pozovem ova tri momka iz Premijer lige. Bandović sinoć nije imao sreće, a nekada kada selektor gleda utakmicu treba imati i sreće. Bandović nije imao sreće i ja sam se odlučio za Dujkovića, koji brani u prvaku naše zemlje," rekao je Sušić.

"Nisam razgovarao sa Prcićem, ali on zna da je na spisku. Razgovarat ću sa njim kada dođe. Mi smo ostali bez dva igrača koji nam mnogo znače. Oni su igrači koji su u godinama i odlučili su da ne igraju više, a i ja moram gledati malo unaprijed," rekao je Sušić. 

"Ja znam da već ima nekoliko igrača koji imaju problema u svom klubu. Mujdža je produžio ugovor prije dva mjeseca, ali me nazvao i rekao da trener neće previše  računati na njega ove sezone," kaže Sušić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Za Zukanovića vrata nisu zatvorena. Gledao sam prijateljske utakmice u kojima je igrao, a kada se ustali u prvih 11 onda ću na njega računati," kaže Sušić.

"U našoj reprezentaciji ne mogu igrati igrači koji ne igraju u svojim klubovima. Ova grupa je jača od one u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali je svakako lakše se kvalifikovati. Moramo ući najozbiljnije u kvalifikacije i pobijediti ovu prvu utakmicu i ja sam ubjeđen da ćemo biti na jednoj od prve dvije pozicije, zajedno sa Belgijom," kaže Sušić.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.