Zukanović: Gent je poput Sarajeva i zaista uživam tamo

Zukanović pred Latviju

Zukanović: Gent je poput Sarajeva i zaista uživam tamo

E. Škorić

Štoper belgijskog Genta Ervin Zukanović vjeruje da reprezenmtacija Bosne i Hercegovine može do pobjede u Rigi protiv Latvije, ali je naš reprezentativac izuzetno oprezan pred ovaj meč.

Zukanović je na okupljanje došao malo prehlađen, ali je sada sve u najboljem redu.

"Zasad je sve u redu. Malo ima prehlade, ali nije to ništa strašno", rekao je za početak razgovora Zukanović, a potom je komentarisao sezonu u Gentu, gdje je stigao u januarskom prelaznom roku.

"Ja sam došao u Gent u januaru, a generalno ta čitava sezona nije prošla kako treba, onako kako igraju oni kroz godine. Bila jam je šansa taj pla-off za Evropu, ali eto kući smo dobili 1:0 i onda se desi da tamo izgubimo 7:0. S aovimnovim trenerom od januara je sve išlo prema gore i onda taj nagli pad, a sad na ljeto ćemo napraviti neku ekipu koja će biti u vrhu", kaže Zukanović, koji ističe kako je baš velika razlika između Kortrijka i Genta.

"Sve je drugačije, od kluba, grada, sredine, samo što je ostalo je to da poznajem tu ligu, pa mi je lako bilo da se adaptiram. Ipak, je ovo veći klub i veća su očekivanja. Grad je puno veći od Krotrijka, prelijep grad, uvijek je puno, što meni odgovora jer sam navikao. Preselio sam prije dolaska ovdje u Gent. Tek me sada očekuje neko uživanje nakon treninga", rekao je Zukanović.

Potom je komentarisao i selekciju Belgije i tamošnju ligu.

"O selekciji Belgije ne treba puno govoriti. Ovo im je najbolja generacija ikad, strašni igrači koji igraju u velikim klubovima. Što se tiče beligjske lige iz godine u godinu napreduje, igrači odlaze u velike lige i to je velika odskočna daska za napredovanje", govori Zukanović.

Potom smo prešli na temu reprezentacije. Ervin smatra kako treba biti jako oprezan u Latviji.

"U utakmicama gdje si veliki favorit i gdje svi očekuju pobjedu, treba biti najoprezniji, jer su to sve ekipe koje su nezgodne.. Uvijek može da se desi neka sitnica koja može puno da košta. Trebamo biti jako oprezni pred ovu utakmicu. Prednost nam je što imamo bolje i kvalitetnije igrače. Moramo biti od prve do zadnje minute koncentrisali, moramo biti kao jedna ekipa i dobro ući u utakmicu i ne bi trebali imati problema", ističe Zukanović.

Odustvo Misimovića i Vranješa Zukanović komentariše.

"Uvijek treba biti zamjena. Oni su veliki igrači za nas, ali ima tu igrača koji ih mogu zamijeniti. Svi koji dobiju šansu daće maksimum", rekao je Zukanović.

O omiljenoj poziciji, Zukanović kaže:

"U svom klubu igram štopera,kao i čitavu karijeru, ali ako treba da se pomogne na lijevom beku, mogu to odraditi", te se ponovo osvrnuo na utakmicu u Latviji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Treba biti pametan, ne treba misliti lako ćemo dati taj gol. Treba pokušati igrati sa puno samopouzdanja", dodaje Zukanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.