Defanzivac Sampdorije ponovo u reprezentaciji

Zukanović: Vels je favorit, ali moramo nametnuti svoju igru

D. Kurbegović

Našu nogometnu reprezentaciju u subotu očekuje veoma teška utakmica protiv selekcije Velsa. Izabranicima Mehmeda Baždarevića igra samo pobjeda, sa kojom bi ostali u igri za treće mjesto u grupi i plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

Jedan od aduta selektora reprezentacije BiH je sigurno i defanzivac Ervin Zukanović, koji se vratio u reprezentaciju BiH, nakon što je prošle utakmice propustio zbog povrede.

"Očekivanja su velika, trebamo da pokušamo odigrati dobro i ostvarimo dobar rezultat, odnosno osvojimo tri boda. Nijedna reprezentacija danas nije loša, Vels ima sigurno kvalitet, ali mi se trebamo fokusirati na svoju igru, da budemo na nivou i damo svoj maksimum. Vels respektujemo, oni su favoriti prvi su u grupi, ali mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru i osvojiti bodove", nada se Zukanović.

Ponovo je u reprezentaciji nakon kratkog odsustva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Prošlo okupljanje nisam bio radi povrede, oporavio sam se i odigrao sam u klubu tri-četiri utakmice. Na raspologanju sam selektoru i do njega je hoću li dobiti priliku. Ako dobijem, naravno da ću dati svoj maksimum", kaže Zukanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.