Zukić: Krupa je prava sredina za mladog igrača

Novi član Krupe za SportSport.ba

Zukić: Krupa je prava sredina za mladog igrača

S. Mlaćo

Nogometaši Krupe jutros su otputovali na pripreme na Zlatibor gdje će boraviti narednih 14 dana.

 Tim iz okolice Banja Luke odigrao je dvije prijateljske utakmice u dosadašnjim pripremama, te upisao jednu pobjedu i jedan poraz.

Izabranike Slobodana Starčevića u ljetnom prelaznom roku pojačao je napadač Seid Zukić koji je u protekloj sezoni nastupao za Orašje i Travnik. Upisao je ukupno 28 nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH, te postigao 12 pogodaka. Tri nastupa je dodao u Kupu BiH uz jedan pogodak.

"Nastupao sam prvu polusezonu za Orašje i zbog nedostatka ambicija prihvatio ponudu Travnika kojem su ambicije bile da se vrati u Premijer ligu, ali to se nažalost nije ostvarilo. Svojim igrama mogu biti jer sam na kontu imao 13 pogodaka, u Orašju sedam, te šest u Travniku uz dvije asistencije", kazao je Zukić za SportSport.ba.

Sjajne igre bila su najbolja preporuka za prelazak u Krupu.

"Sa Krupom sam potpisao ugovor na godinu dana, zadovoljan sam uslovima, a organizacija kluba je na vrhunskom nivou. Krupa je klub koji afirmiše mlade igrače i mislim da je prava sredina za svakog mladog igrača", jasan je 23-godišnji napadač.

Krupa je minulu sezone BH Telecom Premijer lige okončala na četvrtom mjestu, što je bio historijski uspjeh kluba.

"Krupa je prošle godine ponijela epitet najprijatnijeg iznenađanje Premijer lige i ostvarila historijski uspjeh, te se ja nadam da ću svojim igrama pomoći Krupi da ponovi taj uspjeh i ove godine", dodao je Seid Zukić, novi član FK Krupa za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju ove sezone postojala je mogućnost da Zukić karijeru nastavi u inostranstvu, ali ne sumnjamo da će se to desiti ako u Krupi nastavi sa igrama iz proteklog perioda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi