Zukić: Vjerujem da će Sarajevo osvojiti Kup BiH

Bordo klub mu ostao u srcu

Zukić: Vjerujem da će Sarajevo osvojiti Kup BiH

O. Lekić

Jedan od najistaknutijih igrača FK Sarajevo u poslijeratnom periodu Muhidin Zukić odigrao je 298 zvaničnih utakmica za Bordo klub i postigao 14 golova. U dresu tima sa Koševa je osvojio mnoge trofeje, a utakmice finala Kupa u kojima je igrao, bile su povod razgovora za zvaničnu stranicu FK Sarajevo. 

Raspoloženi Zukić, sretan je bio zbog poziva i prilike da se obrati “Bordo naciji”, a iako već nekoliko godina nije u aktivnom sportu, ljubav prema FK Sarajevo uvijek nosi sa sobom.

“Sarajevo je u mom srcu! U klubu sam od 80-te godine i niko ne može tu ljubav da izbriše. Drago mi je kada Sarajevo ima uspjehe na svim poljima”, kazao je Zukić, koji je većem dijelu svoje karijere nosio i kapitensku traku Bordo kluba.

Muhidin Zukić je sa Sarajevom osvojio dva trofeja pobjednika Kupa BiH. Nastupao je 2002. godine, kada je Sarajevo u finalu Kupa BiH savladalo Željezničar. Sjajni defanzivac je postigao gol za vodstvo Bordo kluba u 10. minuti utakmice, da bi poslije Osmanhodžić u sudijskoj nadoknadi pogodio i donio veliko slavlje za hiljade navijača Bordo kluba. Nekoliko godina poslije, Zukić je nastupao i u finalu Kupa protiv Širokog Brijega, gdje je tadašnja generacija Sarajeva ostvarila historijsku pobjedu na gostujućem terenu. Bilo je to na proljeće 2005. godine.

“To su utakmice koje se ne mogu opisati. Sjetim se naravno tih finalnih susreta često. To su jedne od najboljih utakmica u mojoj karijeri. Susreti protiv Željezničara i Širokog Brijega su uvijek posebni, a te utakmice su pored trofeja, donijele klubu učešće u Evropskom takmičenju”, rekao je Zukić, dodavši:

“Teško je izdvojiti tu jednu utakmicu. Naravno, posebna je draž igrati protiv gradskog rivala, pogotovo kada ostvarite pobjedu, a utakmice protiv Širokog Brijega bile su dosta zahtjevne. Mnoge prepreke su stavljene ispred nas, koje smo uspjeli ostaviti iza sebe i osvojili smo trofej.”

U ovoj sezoni, Sarajevo će imati priliku da osvoji rekordni šesti trofej osvajača Kupa BiH, a legenda Bordo kluba, Muhidin Zukić, vjeruje u ekipu Mehmeda Janjoša.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Sigurno je da Sarajevo očekuje težak put do finala. Široki Brijeg se nada izlasku u Evropu preko Kupa, oni su trenutno u Ligi za opstanak, a Željezničar ide na dva kolosijeka. Ipak, vjerujem u finalu da će Sarajevo dati više od svog protivnika i da će Bordo klub osvojiti trofej”, zaključio je Zukić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi