Žunić karijeru nastavlja u novom ruskom premijerligašu

Napustio Ukrajinu

Žunić karijeru nastavlja u novom ruskom premijerligašu

S. Mlaćo

Jajčanin Ivica Žunić (27), po mnogima jedan od najboljih stopera u Ukrajini, napustio je Volyn Lutsk i karijeru će nastaviti u novom članu ruske Premier lige Gazovik Orenburgu.

Žunić je karijeru počeo u Elektrobosni iz Jajca, a zatim je otišao u Tomislavgrad, da bi nešto kasnije karijeru nastavio u Austriji. Nastupao je za nekoliko niželigaških klubova u toj zemlji, da bi se okušao i u poljskom GKS Tychyu.

Iz Poljske je krenuo put Ukrajine, a u Premier ligi te zemlje u dvije sezone odigrao je ukupno 50 utakmica i postigao sedam pogodaka, iako nastupa na poziciji stopera. Sa timom iz Rusije potpisao je jednogodišnji ugovor, a već se nalazi na pripremama sa novim saigračima u Austriji.

"Očekivanja su velika, ekipa je ušla u ligu i ambicije su visoke, a trener je odličan. Pratili su me u Ukrajini, onda sam došao na razgovor i odmah smo se sve dogovorili. Iako sam imao još ponuda, bili su tu Rijeka, Legia Varšava, te neki ukrajinski klubovi, ali oni su bili najkorektniji. Ekipa je odlična i super su me prihvatili", kazao je Žunić za SportSport.ba.

Zanimljivo da Žunić još uvijek nije upisao nastup ni za jednu reprezentaciju, a u medijima se špekulisalo da je u planovima selektora naše nogometne reprezentacije ali i komšija iz Hrvatske. 

Jajčanin je ranije potvrdio da ga nijedan selektor do sada nije kontaktirao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi