Zvanično: BiH dobila novog igrača

Stigla potvrda za nastup Pavlovića

Zvanično: BiH dobila novog igrača

E. Škorić

FIFA Komitet za status igrača prihvatio je zahtjev koji su uputili Nogometni savez BiH i Daniel Pavlović.

Ljudi iz NFSBiH i Pavlović tražili su dozvolu za promjenu sportskog državljanstva, a ona je odobrena i ovaj nogometaš sada ima pravo nastupa za bh. reprezentaciju.

On je rođen 22. aprila 1988. godine u Švicasrkoj, za koju je nastupao u mlađim kategorijama, a trenutno je igrač Sampdorije, koja nastupa u Seriji A.

U razgovoru za SportSport.ba prošle godine, Pavlović je kazao da bi mu bila čast da u budućnosti nosi dres naše selekcije. Prošlu sezonu proveo je uFrosinoneu u koji je stigao iz švicarskog Grasshoppersa, a za Frosinone je u Seriji A odigrao 22 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi