Zvanično: Toni Šunjić tri sezone u Kuban Krasnodaru

Odradio prvi trening

Zvanično: Toni Šunjić tri sezone u Kuban Krasnodaru

D. Kurbegović

Nakon što je u svim medijima objavljeno da je naš reprezentativni stoper Toni Šunjić novi igrač ruskog Kuban Krasnodara, danas je ta informacija dobila i zvaničnu potvrdu, a 25-godišnji igrač rođen u Mostaru potpisao je na tri godine.

Vijest je objavljena i na zvaničnoj stranici ovoga kluba www.fckuban.ru, a danas je ovaj sjajni stoper nakon što je prošao ljekarske testove odradio i prvi trening s ekipom.

Na zvaničnoj stranici kluba prenose da je Šunjić karijeru počeo u mostarskom Zrinjskom, istom klubu gdje je jednu sezonu proveo i sada jedan od najboljih veznjaka na Svijetu Luka Modrić. Poslije je igrao u Belgiji, a posljednje dvije sezone sjajno je igrao za ukrajinsku Zoryu. Za reprezentaciju BiH je debitovao 2012. godine u utakmici protiv Walesa, a zahvaljujući svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu skrenuo je pažnju mnogih klubova uključujući i Kuban Krasnodara pišu na oficijalnoj stranici.

Kuban Krasnodar je prošlu sezonu završio na 10 mjestu, od 16 klubova u najjačoj diviziji Rusije. Prema najavama Kuban naredne sezone želi među prvih četiri-pet ekipa, s toga su i angažovali nekoliko sjajnih igrača ukljućući i našeg Šunjića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.