"Zvao me Baždarević, bila bi mi čast igrati za BiH"

Daniel Pavlović govorio za SportSport.ba

"Zvao me Baždarević, bila bi mi čast igrati za BiH"

Novo ime na radaru selektora Mehmeda Baždarevića je Daniel Pavlović. Švicarski internacionalac bh. porijekla u ovom prijelaznom roku je potpisao za Frosinone i već u duelu sa Romom pokazao da će biti veliko pojačanje.

Njegovi roditelji su 1998. godine preselili iz Prijedora u grad Rorschach, gdje je Daniel ujedno i napravio svoje prve fudbalske korake. Kasnije je prešao u St. Gallen, da bi u nastavku karijere još oblačio dresove Schaffhausena, Freiburga, Kaiserslauterna i Grasshoppersa koji ga je poslao na posudbu u Frosinone. 

Iako je u prošlosti nastupao za sve omladinske selekcije reprezentacije Švicarske, Pavlović je tokom razgovora za SportSport.ba istakao je već u kontaktu sa selektorom Baždarevićem i šanse da u budućnosti obuče dres BiH su itekako velike. 

"Imao sam kontakt sa selektorom, kako da ne", ispalio je Pavlović na samom početku i potom nastavio: 

"Moji su roditelji iz BiH i naravno da bih prihvatio eventualni poziv. Bila bi mi čast igrati za reprezentaciju u kojoj već imam prijatelja Izeta Hajrovića. Veliki igrači igraju za BiH", riječi su Pavlovića. 

Pavlović je za Frosinone debitovao u prošlosedmičnom meču protiv Rome i imao je priliku upoznati Edina Džeku. 

"Nije bila loša utakmica, moramo nastaviti dalje da radimo. Ja sam zadovoljan svojim nastupom, ali moram povjerenje trenera imati i u narednim utakmicama. Drago mi je što sam upoznao Edina Džeku, pitao sam ga da li je sve u redu kada je dobio udarac", kroz smijeh govori Pavlović, koji je svjestan da će njegov tim teško izboriti opstanak u Seriji A. 

"Biće jako teško. Mi smo tek ušli u Seriju A i nažalost u dosadašnja tri kola nismo ostvarili pozitivan rezultat. Nećemo gubiti nadu i borit ćemo se do posljednje utakmice." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.