Zvijezda 09 dobila novog šefa stručnog štaba

Stanišić brzo reagovao

Zvijezda 09 dobila novog šefa stručnog štaba

Piše: A. Pašić
Nakon ostavke šefa stručnog štaba Mileta Lazarevića, predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić je brzo reagovao i na užarenu klupu svog tima doveo je Aleksandra Jovića.

Novi strateg je prethodno vodio Sinđelić, a puno vremena za upoznavanje s novom ekipom neće imati, jer već u petak tim iz Etno sela "Stanišići" će gostovati u Lukavici kod Slavije u okviru Prve lige Republike Srpske. 

"Veoma brzo sam se dogovorio sa predsjednikom kluba i nadam se da ću uspjeti da ostvarim dobre rezultate u preostale četiri utakmice do kraja jesenjeg dijela sezone. Nemam puno vremena za upoznavanje i treniranje, jer ćemo do susreta sa Slavijom odraditi praktično dva treninga. Znam da gostujemo jednoj kvalitetnoj ekipi, koja se nalazi u odličnoj formi i koja sa pobjedom hvata priključak sa samim vrhom tabele. Sa druge strane nama je pobjeda neophodna kako bismo ostali u trci za prvo mjesto i na zimsku pauzu otišli sa realnim šansama da u nastavku ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH. Radio sam u Srbiji, ali mi Prva liga RS nije nepoznanica i dobro poznajem sva dešavanja, kvalitet fudbala i ekipa koje se takmiče u ligi", rekao je Jović za klupski sajt. 

U svojoj fudbalskoj karijeri Jović je nastupao za Železnik, Čukarički, Hansu Rostock, Hapoel Haifu, Carl Zeiss Jenu i Ferencvaroš. Kao trener je radio sa mlađim kategorijama Čukaričkog, Crvene zvezde i Krasnodara, a bio je asistent u stručnom štabu Čukaričkog. 

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić ističe da je morao brzo reagovati nakon ostavke Mileta Lazarevića.

"Vjerujem da smo dovođenjem Aleksandra Jovića napravili pravi potez, te da ćemo u preostala četiri meča ostvariti dobre rezultate. Nadam se da će promjena na klupi biti učinkovita i da će biti pozitivna šok terapija za ekipu. Do kraja jesenjeg dijela sezone odigraćemo još dvije prvenstve i dvije Kup utakmice i to u svega deset dana. Naš cilj i dalje ostaje isti, a to je plasman u Premijer ligu BiH zbog čega želimo da do zimske pauze ostvarimo maksimalan učinak u šampionatu, dok u Kupu BiH imamo realne šanse za prolaz u dalju fazu takmičenja", zaključio je Stanišić.


Prva liga RS