"Zvijezda 09 je ozbiljna priča, trebamo to iskoristiti"

Boris Stanišić za SportSport.ba

"Zvijezda 09 je ozbiljna priča, trebamo to iskoristiti"

S. Mlaćo

Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine, član Prve lige Republike Sprske, trenutno je jedan od najorganizovanijih kluba u Bosni i Hercegovini.

Zasluge svakako najviše pripadaju prvom čovjeku kluba Borisu Stanišiću koji je govorio za SportSport.ba o svom klubu, ambicijama, četvrtfinalu Kupa BiH, ulaganju u bh. nogomet.

Zvijezda 09 je trenutno drugoplasirana momčad Prve lige Republike sa dva boda manje u odnosu na Rudar iz Prijedora. Iz Zvijezde 09 su najavili borbu za prvo mjesto, što je priznaje Stanišić bio mač sa dvije oštrice.

"Sebi sam zabio nož u leđa što sam najavio prvo mjesto, jer onda svi protiv nas daju maksimum i nije nimalo lako pobijediti. Ali gotovo je sada, ja sam to najavio i ostajem pri tome. Mi i dalje imamo taj cilj, a nedavno smo morali napraviti rezove jer smo u zadnjih sedam utakmica samo dvije slavili, a čak pet remizirali. Nadamo se da će to na terenu uroditi plodom", kaže Stanišić na početku razgovora za SportSport.ba.

U srijedu će njegov tim u Sarajevu odmjeriti snage sa Olimpikom, članom Prve lige Federacije. Radi se o duelu četvrtfinala Kupa BiH, što je priznaje naš sagovornik veliki uspjeh za ovaj klub. Ipak, na to ne misli stati.

"Zadovoljni smo dosada ostvarenim uspjehom, ipak je to uspjeh koji se rijetko postiže. Mi se spremamo najozbiljnije i nek bolji pobijedi. Lijepo bi bilo kada bi neki slučajem ušli u polufinale Kupa, ali opet kažem borit ćemo se, pa šta bude", dodao je Stanišić.

Stanišić je veoma cijenjen u BiH, ali i susjednim zemljama. Šta zacrta, to i ostvari. Ambiciozan je, a riječi hvale za njega imaju sadašnji ali i bivši članovi kluba. To je u BiH, ali i regionu prava rijetkost.

"Naša vizija je da uđemo u Premijer ligu BiH, a onda izborimo i Evropu. Imamo infrastrukturu koju nema niko u BiH, zašto to da ne iskoristimo? Ja na početku nisam imao te neke velike ambicije, ali to dođe samo od sebe i onda trebaš da ih ispoštuješ. Imamo dobru reputaciju, Etno selo Stanišići su mjesto gdje se dešavaju evropski sportski događaji. To sve poprima jednu ozbiljnu priču", jasan je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prvi je čovjek kluba, od njega zavisi sve. Ponosan je na omladinski pogon Zvijezde 09, a na naše pitanje koliko su u BiH isplati ulagati u nogomet bio je veoma konkretan.

"Ulažem dugi niz godina, a nisam dobio što bi narod rekao ni "žute banke". Za sada samo ulažem i tu čovjek treba da bude optimista, a po prirodi to i jesam. Glupo je bilo da ne očekujem finansijske rezultate, ali bitno je sve prvo postaviti kako treba, imati dobre temelje, a ja sam to uradio. Bazirao sam se puno na omladinski pogon i tu očekujem uspjeh. Imamo ozbiljnu školu fudbala i to dokazujemo. Naši juniori igraju Premijer ligu BiH, kadeti su ovdje u vrhu tabele, a što je najbitnije ne forsiramo rezultate. Oni će sami doći, ne robujemo rezultatima, robujemo tome da se djeca nauče pravilnoj igri i sutra kada odu vani da im ne bude nepoznatih stvari. Imamo trenere sa licencama i vrhunske stručnjake, rezultat će doći", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Boris Stanišić, čelni čovjek Zvijezde 09 i vlasnik Etno sela Stanišići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti