Zvijezda 09 počela s pripremama za drugi dio sezone

Ekipa iz Etno sela Stanišići želi biti među šest najboljih

Zvijezda 09 počela s pripremama za drugi dio sezone

A. Beganović

Pripreme za nastavak sezone počela je i četvrtoplasirana ekipa Prve lige Republike Srpske, Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići.

Zvijezda 09 je jedno od najprijatnijih iznenađenja prvog dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, a cilj ovog kluba je osigurati plasman među prvih šest ekipa, te nastupati u Ligi za prvaka.

"U prethodnom periodu smo sve zacrtane ciljeve ostvarili, no ne smijemo stati na tome. U drugom dijelu moramo biti na istom nivou i ne smijemo odstupiti od naših standarda", istakao je direktor Zvijezde 09 Milan Čabrić.

Ekipa iz Stanišića u drugi dio sezone ući će sa nešto izmijenjenim igračkim kadrom, a ako je suditi po dolascima i odlascima, onda se može reći da su se iz Zvijezde orijentisali na podmlađivanje ekipe.

"Ugovore smo sporazumno raskinuli sa osam naših igrača kojima u nastavku karijere želimo sve najbolje. S druge strane doveli smo deset mladih fudbalera među kojima su i dva fudbalera iz inostranstva. Radi se o Stefanu Anđeliću koji stiže iz Kanade, te Davidu Christopheru, koji u narednom peridou treba doći iz Nigerije. Doveli smo i mladog napadača Zvijezde iz Gradačca, Edina Hasanbašića, zatim veznjaka Vlasenice Nikolu Eskića i Faruka Kuduzovića iz Radničkog iz Lukavca", dodao je Čabrić.

Dobrodošlicu fudbalerima poželio je i predsjednik kluba Boris Stanišić.

"Pripreme počinju iako nam vremenske prilike nisu naklonjene. Međutim, u ovom periodu ne mogu se ni očekivati bolje vremenske prilike. Imamo uslove za rad kakve nema niti jedan klub u Bosni i Hercegovini, a možda ni u regionu. Sve to moramo pokušati iskoristiti na najbolji način i želimo da iz godine u godinu pravimo sve bolje rezultate", istakao je Stanišić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zvijezda će prvi prijateljski susret u okviru priprema za drugi dio sezone odigrati 30. januara protiv Loznice, a šef stručnog štaba Čeda Matić uvjeren je da ekipa ima dovoljno vremena za uigravanje, te vjeruje da može nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi